EL PALANGRE
El Palangre és una tècnica de pesca tradicional molt utilitzada a la costa catalana. Està formada per una llarga corda on se li lliguen petits trossos de fils de pesca on l'extrem hi ha un ham i l'esquer (normalment sardina o calamar). Aquest art el cala a primera hora del matí i es recull l'endemà. Una pesca molt selectiva i respectuosa, ja que només pesca peixos grossos.
INGREDIENTS
- 4 talls de lluç
- 4 talls de rap
- 4 talls de lluerna
- 8 patates kennebec trencades (no tallades)
- 2 llesques de pa de pagès sec.
- 2 dents d'all
- Julivert
- 2l de fumet blanc (elaborat amb les espines dels peixos)
- 1 porro
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- Oli d'oliva
- Sal
- Un got de vi blanc
PROCEDIMENT
- En primer lloc feu un fumet blanc amb les espines dels peixos, la ceba, el porro i la pastanaga amb abundant aigua. Deixeu-ho coure a foc viu uns 20 minuts.
- En una cassola amb un xic d'oli salteu les patates lleugerament.
- Un cop saltades, cobriu-les de fumet i deixeu-les coure a foc ben suau.
- Passats cinc minuts, saleu lleugerament els peixos i incorporeu-los a la cassola i augmenteu lleugerament la potència del foc per deixar-ho coure uns cinc minuts més.
- Mentrestant, en un morter prepareu una picada amb els alls, el pa, el julivert picat i el got de vi blanc, i afegiu-ho al suquet. Deixeu que cogui, ara sí, a foc ben viu un parell de minuts més.
- Quan la patata sigui ben cuita (punxeu-les per mirar-ho), rectifiqueu de sal abans de servir-ho.
ESCOLTA LA RECEPTA
A partir del minut 9:22 podràs escoltar la recepta i si prefereixes saber-ne més sobre la pesca amb palangre, pots escoltar tot el programa!