ORADA A LA SAL

L'ORADA

L'orada, dorada o daurada (sparus aurata) és l'espàrid més conegut i comercialitzat dels peixos del Mediterrani. Aquesta espècie és molt apreciada gastronòmicament per la seva carn dura, gustosa i proteica. La seva comercialització és molt abundant, ja que és un peix que s'ha pogut adaptar a les piscifactories i a les granges aquàtiques. L'orada viu en fons arenosos, en profunditats variables d'entre 0 i 30 m i principalment es pesca fent servir les tècniques del palangre o el tresmall.

 

INGREDIENTS

  • 1 orada
  • 1 kg de sal gruixuda
  • 1 got de vi blanc
  • 1 llimona
  • romaní

 

PROCEDIMENT

  1. Netegem el peix, però no li traurem les escates que faran de protecció a les altes temperatures del forn.
  2. Agafem la sal, la tirem a un bol, trossegem el romaní, li posem unes gotetes de suc de llimona i barregem tota la sal.
  3. En la safata del forn, posem una base de sal, l'orada, la qual li posarem sobre uns talls de llimona i la cobrim amb sal tapant-la completament.
  4. Agafem el got de vi blanc i tirem unes gotes per sobre la sal, la qual cosa ajudarà que la sal es faci crosta.
  5. Posem el peix al forn i el deixem 20-25 min. a 200-220 .
  6. Una vegada fet, el retirem i amb compte traiem la sal i netegem el peix.
  7. Una recepta ideal per acompanyar-la amb patates o verdures al forn

QUE APROFITI!

Compartir