L'ORADA
L'orada, dorada o daurada (sparus aurata) és l'espàrid més conegut i comercialitzat dels peixos del Mediterrani. Aquesta espècie és molt apreciada gastronòmicament per la seva carn dura, gustosa i proteica. La seva comercialització és molt abundant, ja que és un peix que s'ha pogut adaptar a les piscifactories i a les granges aquàtiques. L'orada viu en fons arenosos, en profunditats variables d'entre 0 i 30 m i principalment es pesca fent servir les tècniques del palangre o el tresmall.
INGREDIENTS
- 1 orada
- 1 kg de sal gruixuda
- 1 got de vi blanc
- 1 llimona
- romaní
PROCEDIMENT
- Netegem el peix, però no li traurem les escates que faran de protecció a les altes temperatures del forn.
- Agafem la sal, la tirem a un bol, trossegem el romaní, li posem unes gotetes de suc de llimona i barregem tota la sal.
- En la safata del forn, posem una base de sal, l'orada, la qual li posarem sobre uns talls de llimona i la cobrim amb sal tapant-la completament.
- Agafem el got de vi blanc i tirem unes gotes per sobre la sal, la qual cosa ajudarà que la sal es faci crosta.
- Posem el peix al forn i el deixem 20-25 min. a 200-220 Cº.
- Una vegada fet, el retirem i amb compte traiem la sal i netegem el peix.
- Una recepta ideal per acompanyar-la amb patates o verdures al forn
QUE APROFITI!