LLENGUADO MEUNIÈRE

EL LLENGUADO

El llenguado (Solea solea) és el peix pla més conegut i pescat al Mediterrani. La seva carn suau i sabrosa li ha donat un valor gastronòmic a l'alçada de les butxaques més riques. La temporada del llenguado és sobretot els mesos freds, de desembre fins abril, però actualment el podem trobar tot l'any al mercat. Es pesca principalment amb la tècnica del tresmall (xarxa) però també es pot pescar amb xarxa d'arrossegament o amb palangre. Aquesta espècie, però, ha petit una sobrepesca la qual ha reduÏt molt el nombre d'exemplars i en conseqüència ha fet disparar encara més el preu. Tot i així, és un dels peixos més bons de la nostra costa.

INGREDIENTS

  • 1 llenguado per persona  
  • 1 llimona 
  • mantega 
  • julivert fresc trinxat 
  • farina
  • oli d'oliva 
  • pebre negre
  • sal

PROCEDIMENT

  1. Preparem el peix (net i sense pell), el salpebrem i l'arrebossem amb una capa fina de farina. 
  2. A una paella posem oli a escalfar i li posem el peix, dos minuts a focs fort i a cada banda, perquè es torri una mica. 
  3. Retirem el peix i a la mateixa paella farem la salsa meunière.
  4. Desfem la mantega, evoquem el julivert trinxat, un parell de voltes i li tirem el suc de llimona. 
  5. Deixem uns minuts que es barregi tot i ja tindrem la salsa feta.
  6. Emplatem i ja podem dinar-lo acompanyat d'una amanida verda.

Que vagi de gust aquesta recepte dels pescadors francesos!

 

Compartir