Barcelona a 3 bandes: recursos marins
Activitats aula ambiental

Foto de: Pixabay

Dimecres
De 18 a 19.30 h

13/10/2021
Preu: Gratuït (cal inscriure's en línia)

Quins són els impactes del canvi global a Barcelona? Què diuen al respecte l’administració, la ciència i la societat? Et convidem a aquesta taula rodona trimestral per conèixer les estratègies que s’estan duent a terme a la ciutat de Barcelona en relació amb la gestió dels recursos marins.

A càrrec de:

Eve Galimany, doctorada en Biologia des de l’any 2010 per la Universitat de Barcelona, és investigadora postdoctoral de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC). Especialitzada en ecologia i fisiologia de bivalves i divulgadora científica dels beneficis dels bivalves i de la problemàtica de la brossa marina en ecosistemes i pesqueries, ha publicat múltiples treballs en revistes científiques i premsa. Actualment també pertany a la xarxa europea NORA, promovent i estudiant l’ús i la restauració de l’ostra plana europea per millorar la qualitat dels ecosistemes tot afavorint l’economia blava.


Anna Bozzano, biòloga marina, doctora en Ciéncies del Mar desde el 2002, va treballar 20 anys a l'Institut de Ciéncies del Mar, està especialitzada en biologia de la pesca i ecologia de peixos y taurons, publicant varis articles científics. En el 2013 deixa la investigació per dedicarse a la divulgació científica engegant el projecte personal El Peix al Plat dirigit a la promoure el consum responsable del peix i a la protecció del medi marí. Desde el 2018 és responsable del turisme pesquer de la Confraria de Pescadors de Barcelona, organitzant visites guiades a les instal·lacions i la subhasta del peix. La passió pel peix arriva fins a la cuina i per això organitza cursos per Centres Cívics de cuina de peix menys conegut, valoritzant les receptes marineres mediterráneas. Finalment treballa amb les escoles proposant tallers sobre el coneixement i protecció del mar i col·labora amb entitats com Slow Food Barcelona, el CETT i el CRAM.

Eva Visauta, llicenciada en Biologia a la Universitat de Barcelona i amb un Màster en Ciències del Mar a la UB també. La seva trajectòria professional en els primers anys va estar enfocada en l’àmbit científic, en projectes relacionats amb els efectes de la pesca, amb equips d’investigadors/es de l’Institut de Ciències del Mar-ICM, de l’Instituto Nacional de la Pesca (Mèxic) i la Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM). També va col·laborar en projectes d’oceanografia i taxonomia d’espècies marines. En un segon període de la seva trajectòria va realitzar tasques d’observadora en la campanya de tonyina del Mediterrani i a bord d’embarcacions de la flota de les Illes Malvines, on va aprendre el funcionament d’aquestes pesqueres industrials i també el processament i l’anàlisi de dades biològiques i ecològiques de les espècies pescades per aquesta flota. Per últim i des de fa ja 4 anys s’incorpora al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya on realitza tasques relacionades amb la gestió de les pesqueres del nostre litoral.

 

En col·laboració amb la Fundació Ciència en Societat.

 

Podreu realitzar les inscripcions en línia a partir del 29/09/2021

[Inscripció en línia AQUÍ]

 

Professor/a: Eve Galimany, doctorada en Biologia; Anna Bozzano, biòloga marina i Eva Visauta, llicenciada en Biologia.
Organitzador de l'activitat: Fundació Ciència en Societat

On: Centre Cívic Vil·la Urània
Adreça: c/Saragossa, 29

Telèfon: 93 706 12 95
Email: informacio@vilaurania.net

Compartir