52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Comunicació no violenta

CC Sant Andreu
Deu sessions, estiu 2020
  • Ciències socials
  • Divulgació
  • Familiar

Relacions personals més positives

Conscient que durant el confinament la convivència va provocar friccions entre les persones que compartien l'espai durant les vint-i-quatre hores del dia, el CC Sant Andreu ha volgut contribuir en la seva millora tot oferint un seguit de càpsules de comunicació que contenen un exercici pràctic cada una.

D'aquesta manera, fixant-nos en com diem les coses, observant què sentim i què necessitem s'aconsegueix establir relacions més harmonioses amb cadascú de nosaltres i, per tant, amb la resta de gent que ens envolta.

Les deu càpsules les ha elaborat l'Annette Stöessel, membre de l'Associació de comunicació no violenta, i que col·labora amb el CC Sant Andreu d'un temps ençà amb tallers i xerrades relacionades amb l'art i la comunicació, tant per a infants com per a adults.

La connexió amb un mateix a través de l'observació dels sentiments. L'empatia ens serveix per escoltar als altres sense judicis ni avaluacions. Saber gestionar la ràbia que sentim en alguns moments i aprendre a entendre també aquesta emoció és un pas més cap a l'autoconeixement. La voluntat de controlar les altres persones, sovint desemboca en violència. El poder és la quarta càpsula del curs. En la següent, No al sacrifici s'expressa la necessitat d'aprendre les eines per resoldre problemes i discrepàncies sense haver de renunciar a un mateix.

En el capítol El conflicte com a oportunitat l'atenció se centra a transformar els conflictes en una ocasió per treballar la connexió i la comprensió envers l'altra persona. T'importo? és una de les preguntes que ens hauríem de fer, saber quin és el nostre anhel de connexió amb els altres. Saber que la culpa és un indicador d'algunes necessitats no cobertes i saber que podem triar com pensar sobre cadascú de nosaltres és la càpsula número vuit. Saber demanar ajuda o saber entomar una petició és la manera per expressar de forma conscient i sincera el que passa dins nostre. Finalment, és important dirigir la mirada sobre la intenció que tenim quan ens comuniquem.

Ja ens direu si, després d'aquestes deu càpsules, la convivència ha millorat!

Activitats relacionades