Traductor de google :

Hola! Coneixes a la Mariona? Ella té 8 anys i fa 3r de primària i vol ser una “experta experimentadora”. A més, per si no ho sabies, la Mariona té un superpoder! És la nena més curiosa del món! Vosaltres sou curioses? Impossible que ho sigueu tant com la Mariona!

Quan era més petita es passava el dia jugant a fer experiments amb les seves amigues, però cada cop li costa més trobar companyes per jugar… Ajuda la Mariona a retornar a les seves amigues l’emoció, la il·lusió i la força per arribar a ser les científiques que somiaven!

Ajuda-la a activar els principals òrgans vitals i viu amb ella l’aventura de conèixer a fons el cervell, el cor, els músculs i la sang

L’àvia de la Mariona perd les ulleres cada dos per tres, últimament sembla que estigui molt despistada. Mai es recorda de què ha menjat per dinar i fins i tot alguna vegada s’ha oblidat d’anar a buscar-la a l’escola. Ara, a l’hospital li han dit que té una malaltia molt estranya i que alguna cosa està canviant al cervell de la seva àvia.

Programa:

Plaça dels Somnis

  • De 11h a 17h – Trencaclosques científic gegant

Què fa un institut de recerca en biomedicina? Per a quins àmbits de la nostra salut genera nou coneixement i permet avançar cap a nous tractaments? Posa a prova les teves aptituds i habilitats construint un gran trencaclosques científic i esbrina-ho!

Edat recomanada: Tots els públics

  • De 13h a 13.30h i de 13.30h a 14h – Taller: Un viatge pel cervell

El cervell és un òrgan del nostre cos amb molta plasticitat que es va desenvolupant a mesura que ens fem grans i anem aprenent coses noves. Has vist mai un cervell? Saps quina mida té? En aquest taller podràs veure i tocar models 3D de cervells reals de tres etapes diferents del nostre cicle vital: la infància, l’edat adulta i la tercera edat. Seràs capaç d’esbrinar quin correspon a cada etapa?

A càrrec de Marian Iglesias, enginyera biomèdica i tècnica al Dimension Lab de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Edat recomanada: Tots els públics

Sala Lego

Saps quines estructures formen part del sistema que ens permet, entre d’altres, pensar, sentir, i moure’ns? Coneguem el nostre sistema nerviós i les diferents funcions que porta a terme! T’animes a descobrir tot el que fa el teu cervell?

  • De 12h a 12.30h i de 12.30h a 13h – Taller: Com pensa el nostre cervell?

A càrrec de la Dra. Asunción Díaz i la Dra. Eulàlia Turón, especialistes en neurologia pediàtrica a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Edat recomanada: 0-6 anys

  • De 13h a 14h – Xerrada: Quines parts té el cervell i què fan?

A càrrec de la Dra. Susana Boronat, directora del servei de pediatria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Edat recomanada: 7-11 anys

Sala Robòtica

  • De 12h a 13h – Xerrada: Curarem l’Alzheimer?

El cervell està format per neurones, un tipus de cèl·lula especialitzada a processar i transmetre informació. Què passaria si perdéssim aquestes cèl·lules? Perdríem les nostres capacitats cognitives? En aquesta xerrada veurem com afecta l’Alzheimer al cervell i com la recerca ens ajuda a diagnosticar, tractar i, potencialment, curar la malaltia.

A càrrec de Danna Perlaza i Laia Lidón, investigadores de la Unitat de Memòria Sant Pau.

Edat recomanada: 7-11 anys

  • De 13h a 14h – Taller: Sexe, gènere i ciència

Estan el sexe i el gènere lligats a la nostra biologia? En aquest taller veurem com la nostra biologia determina el nostre sexe i aquest, al mateix temps, determina la nostra anatomia i fisiologia. El nostre gènere, en canvi, no depèn de la nostra biologia sinó de diversos constructes socials i culturals. Però, per què és important aquesta distinció en el món de la recerca i la salut? Acompanya’ns a descobrir-ho!

A càrrec de la Dra. Mª Rosa Ballester, cap de Recerca i Innovació Responsable (RRI) a l’Institut de Recerca Sant Pau, i Alessia Squitieri, tècnica de RRI.

Edat recomanada: 7-11 anys

  • De 15h a 16h – Xerrada: L’espectre autista en femení

Creus que tothom funciona de la mateixa forma a nivell cognitiu? Oi que no? El món és un lloc ple de diversitat. El cervell i la ment humana són un exemple més d’aquesta realitat. En aquesta xerrada parlarem de l’autisme com a expressió de la gran neurodiversitat que existeix, i entendrem d’on sorgeixen aquestes diferències en el funcionament del cervell de les persones.

A càrrec de la Dra. Maria Portella, cap del Grup de Recerca en Salut Mental a l’Institut de Recerca Sant Pau.

Edat recomanada: 12-18 anys

Horarios

Parc d'Atraccions del Tibidabo

Dirección:
Plaça del Tibidabo, 3
Districto:
Sarrià-Sant Gervasi
Barrio:
Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes
Ciudad:
Barcelona