Les entitats del Consell Municipal d’Immigració i l’Ajuntament de Barcelona organitzen l’activitat "Camins Altres i Som Llavor. Curts que expliquen realitats, imaginen futurs diferents i reivindiquen drets”, que tindrà lloc el divendres 13 de desembre a les 18 h al Centre Cívic Convent de Sant Agustí.
La proposta consistirà en la projecció de dos curtmetratges “Som el futur de demà” i “Camins Altres”, que tenen com a protagonistes 12 joves de Barcelona d’orígens diversos i que són fruit d’un procés de treball realitzat amb aquests joves.
Camins Altres i Som Llavor.Curts que expliquen realitats, imaginen futurs diferents i reivindiquen drets
- Data: 13 de desembre
- Hora: 18 h
- Lloc: Centre Cívic Convent de Sant Agustí (Comerç, 36)
- Entrada: Gratuïta amb inscripció prèvia enviant un correu a ipr@bcn.cat
Després de la projecció dels curts, hi haurà una taula rodona amb els protagonistes, conduïda per Cris Zhang Yu, membre de la col·lectiva antiracista AICE (Anàlisi, Investigació i Creació en Educació), en la que els joves dialogaran sobre com ha anat el procés de creació audiovisual, com es viure a la ciutat quan ets un cos no blanc i subjecte del racisme estructural i on s’abordaran perspectives de futur des d’experiències en el present.
Reflexions fílmiques
El curtmetratge “Som el futur de demà”, que forma part del projecte Som Llavor, es un procés dinamitzat per l’associació Punt de Referència i dirigit per l’Agència Talaia. Durant 4 mesos, en Madou, l’Abed, en Musa, en Hagie, l’Iba i l’Ebrima han compartit riures, algun ball que altre i molta complicitat a Som Llavor. Han posat sobre la taula quins són els temes que els preocupen i han socialitzat els seus plans de futur. A partir de sessions de reflexió col·lectives i des de les experiències pròpies, els joves han volgut parlar de com és la vida en un centre de menors, de les dificultats de viure al carrer i de la importància de tenir feina i papers per somiar amb un futur digne.
La segona proposta, el film “Camins Altres” és un projecte del Programa BCN Interculturalitat dirigit per l’Aldemar Matias amb l’acompanyament de Cris Zhang Yu i també es un procés de treball on la Kadijatu Dem Njie, la Kimberly Garcia Hernandez, la Doae Ouna Jellouli, l’Abel Da Silva, en Moussa Diallo , des del seu coneixement situat, reflexionen críticament sobre el dret a l’habitatge, a l’oci i al descans, al treball i les cures i les seves realitats. A més els joves també fan una reflexió crítica sobre les diferents formes d’habitar i viure la ciutat quan ets una persona jove racialitzada i travessada per les diferents capes del racisme estructural.
L’acte es tancarà amb l’actuació de la DJ Soumeya Lerari.
Més propostes contra les discriminacions
Amb motiu de la celebració de la quarta edició del Fòrum Global de la UNESCO contra el Racisme i la Discriminació, l’Ajuntament de Barcelona ha llançat el programa “Veus contra el Racisme“, una iniciativa amb més de seixanta activitats repartides entre novembre i desembre i que arriba a tots els districtes de la ciutat. L’objectiu és involucrar la ciutadania en la lluita antiracista a través d’una programació variada que inclou conferències, espectacles d’arts escèniques, clubs de lectura, cinefòrums i exposicions. Aquesta campanya de sensibilització compta amb figures destacades, com ara la fotògrafa Angélica Dass o el pensador nord-americà John A. Powell.
Totes les activitats es poden consultar al web barcelona.cat/antiracista