Oberta la convocatòria per al XIII Premi del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona

Immigració. Fins al 22 d’octubre s’hi poden presentar projectes que hagin destacat a la ciutat en l’àmbit de la convivència, la igualtat, la inclusió i el combat de les expressions de racisme i el discurs d’odi que pateixen les persones immigrades o refugiades.

Fins al 22 d’octubre s’hi poden presentar projectes que hagin destacat a la ciutat per promoure la convivència, la igualtat i la inclusió i per combatre les expressions de racisme i el discurs d’odi que pateixen les persones immigrades o refugiades.

El Consell Municipal d’Immigració de Barcelona (CMIB) convoca la 13a edició del premi que reconeix la feina feta a la ciutat per assolir la plena ciutadania real de les persones immigrades i refugiades i per afavorir la diversitat, la convivència i la cohesió social.

El premi del CMIB fa valer projectes o treballs que hagin tingut un interès especial en l’àmbit específic de cada convocatòria. Enguany, com l’any passat, el tema acordat és “Per una Barcelona antiracista”, i així es dona continuïtat a una de les línies d’acció més arrelades del CMIB i que forma part de la seva missió i objectius. Tenint en compte també el context polític actual, amb un increment de l’extrema dreta tant a escala estatal com internacional, l’objectiu del guardó és premiar les iniciatives que treballin per promoure la inclusió i la igualtat, així com per combatre les expressions de racisme i el discurs d’odi que poden patir les persones immigrades, refugiades o de rerefons migratori en tots els àmbits de la vida ciutadana.

El termini de presentació de projectes per al premi, dotat amb 7.000 euros, estarà obert fins al 22 d’octubre de 2021. S’hi poden presentar persones físiques, grups, associacions i altres entitats sense ànim de lucre amb seu social a Barcelona, o bé entitats o grups amb delegació, sempre que tinguin activitat a la ciutat.

El CMIB, òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de Barcelona format per més de cinquanta entitats, donarà a conèixer el veredicte durant l’acte de lliurament del premi, que tindrà lloc al mes de desembre, en el marc del Dia Internacional del Migrant.

Trobareu els criteris d’atorgament del premi i tots els detalls de la convocatòria al fullet informatiu i al document de les bases.