Inauguració de la remodelació i naturalització de la mitgera de la pl. Dones del 36

27/02/2020 - 11:50

Urbanisme. El 7 de març a les 12.00 h s'inaugura la remodelació i naturalització de la mitgera de la plaça de les Dones del 36 en el marc de l'acte central a Gràcia del Dia Internacional de les Dones. Us hi esperem!

El 7 de març a les 12.00 h s'inaugura la remodelació i naturalització de la mitgera de la plaça de les Dones del 36 en el marc de l'acte central a Gràcia del Dia Internacional de les Dones.

La remodelació forma part del Pla de Rehabilitació de mitgeres consolidades 2018 – 2019 impulsat per  l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut Municipal de Paisatge Urbà. ,

El programa vol aportar beneficis de millora sobre el paisatge urbà i les condicions ambientals, a més de millorar la qualitat de vida de les persones que habiten la finca i les condicions ambientals. D’aquesta intervenció destaca la millora de l’aïllament tèrmic de la finca adjacent i l’obertura de noves finestres, la instal·lació d’un jardí vertical i de 31 plaques fotovoltaiques, així com el mural artístic que crea una nova relació entre la plaça i l’obra realitzada.

La mitgera està dedicada a la memòria de les dones que, durant la Guerra Civil, van tenir un paper actiu en la defensa de la República. En una de les parets de la plaça s’ha realitzat un mural artístic amb la imatge icònica de la miliciana antifeixista Marina Ginestà, reproduint la fotografia icònica que li va fer Hans Gutmann a la terrassa de l’Hotel Colón, quan la dona tenia 17 anys.

L’actuació ha estat dirigida pels arquitectes Arquivistes Estudi d’Arquitectura i Disseny i ha tingut un cost de 202.244,25 €.

Dia Internacional de la Dona

La inauguració s’ha fet el mateix dia que l’acte central del Dia Internacional de la Dona, dissabte 7 de març a les 11.00 h. i ha inclòs la lectura del Manifest del 8M a càrrec de quatre noies: la Luara Coromina, l’Ariadna Martínez, l’Aitana Martínez i l’Aina Amador, alumnes de 2n i 4rt d’ESO dels instituts Vila de Gràcia i Montserrat Roig, dos centres educatius on el districte està impulsant un projecte de coeducació i perspectiva feminista, a partir d’una metodologia participativa, vivencial i dinàmica, basada en activitats creatives, dinàmiques i materials audiovisuals.