Casas para todos
Where: Palau de la Virreina
La Rambla, 99
Barcelona
Barcelona

Activitats anteriors / Cine i vídeo

casas para todos

Casas para todos
Joan Miquel Gual i Cooperativa d'habitatges La Borda SCCL

11.12.2018


6a sessió: Dimarts 11 de desembre, 18.45-21 h
Joan Miquel Gual i Cooperativa d'habitatges La Borda SCCL

Cinefòrum El poble desnonat 

De Casas para todos (Gereon Wetzel, 52', 2013) es pot dir que és la pel·lícula de no-ficció que ha representat amb més precisió el paisatge de ruïnes abandonades a l'Estat espanyol, posterior a l'esclat de la bombolla immobiliària. El títol no pot ser més irònic: a banda de les ruïnes, reflecteix que Espanya és un país que no s'entén, que està ple de gent sense cases i sobretot de cases sense gent.

En aquest panorama, s'han posat en marxa alternatives d'habitatge que proposen nous models de convivència i de construcció, i preus assequibles. La Borda n’és un exemple reeixit a la ciutat de Barcelona, en concret, al recinte de Can Batlló. Es tracta de l'edifici de fusta més alt de l'Estat espanyol, un projecte ecofeminista i de valors d'economia solidària aplicats a l'habitatge.

En aquesta ocasió, el documental web de La Borda guiarà el debat sobre les alternatives de cooperació i sobre com s'està explicant aquesta transformació en l'esfera pública.

 

Joan Miquel Gual és membre de Memòria en moviment, de la cooperativa d'habitatges La Borda SCCL i comissari del cicle El poble desnonat.

Cooperativa d'habitatges La Borda SCCL