La grieta
Where: Palau de la Virreina
La Rambla, 99
Barcelona
Barcelona

Activitats anteriors / Cine i vídeo

la grieta

La grieta
Joan Miquel Gual i Sindicat de Llogaters

14.03.2019


8a sessió: Dijous 14 de març, 18.45-21 h
Joan Miquel Gual i Sindicat de Llogaters

Cinefòrum El poble desnonat 

 

Isaac Rosa va dir en una ocasió que si Ken Loach s'atrevís a fer una peli sobre la venda d'habitatge protegit a Madrid sortíriem del cinema dient: “no està malament, la intenció és bona, però és una història maniquea, simplista, un xic demagògica: els dolents capitalistes contra la gent humil, l'especulador sense escrúpols i els pobres llogaters. Tot molt de pinzellada gruixuda, molt didàctic”. En la vuitena i última sessió d'El poble desnonat parlarem sobre fons voltors. Ho farem mitjançant La Grieta (Irene Yagüe, Alberto García, 2017), una pel·lícula de no ficció que ensenya, emprant una estètica molt creativa, la dignitat de la resistència a l'edifici venut del barri de Villaverde, oferint una mirada decantada i gens pamfletària. Després, el Sindicat de Llogateres acabarà de completar la sessió explicant-nos com en diversos barris barcelonins s'han organitzat per fer front a l'acció dels fons d'inversió i altres actors que trafiquen amb l'habitatge. 

 

Joan Miquel Gual és membre de Memòria en moviment, activista d'habitatge a La Borda SCCL, professor d'Història del cinema a la UOC i comissari del cicle El poble desnonat.

El Sindicat de Llogateres és una organització veïnal que persegueix la regulació del mercat de lloguer, a partir de 10 propostes imprescindibles per garantir el dret a l'habitatge.

la grieta