La diferència inherent: una perspectiva diaspòrica
Where: Palau de la Virreina
La Rambla, 99
Barcelona
Barcelona

Activitats anteriors / Seminaris i conferències

el poble desnonat

La diferència inherent: una perspectiva diaspòrica
Avtar Brah

14.03.2018


Activitat dins del cicle Microhistòries de la diàspora. Experiències «encarnades» de la dispersió femenina
Un projecte de La Virreina Centre de la Imatge amb el suport de Programa Barcelona Interculturalitat
Comissariat per Tania Adam


Conferència d'Avtar Brah moderada per Brigitte Vasallo amb la participació de Lola López (Comissionada d’Immigració Interculturalitat i Diversitat de l’Ajuntament de Barcelona)
Dimecres 14 de març, 19 h. Espai 4
Entrada gratuïta. Aforament limitat

 

Segons Avtar Brah, l’espai de la diàspora és un lloc habitat no només pels subjectes que es mouen, sinó també pels que són construïts i representats com a «autòctons». Partint d’aquesta idea, l’autora impugna la noció d’identitat monolítica, centrada en un territori i una cultura. Per contra, Brah reflexiona sobre com la mirada diaspòrica construeix en la societat determinades perspectives per a habitar una diferència inherent que no és tal i que es relaciona, a més, amb habitar la frontera.

AVTAR BRAH (Panjab), professora emèrita de Sociologia al Birkbeck College de Londres, especialista en identitat ètnica i militant en diversos col·lectius de feministes negres. A través els seus treballs, Brah explora, per mitjà de la seva experiència com a activista, la interseccionalitat del gènere, raça, etnicitat, classe i edat des d’un marc multiaxial de poder. Autora del llibre Cartografías de la Diáspora. Identidades en Cuestión, Traficantes de sueños, 2011.

BRIGITTE VASALLO (Barcelona, 1973), escriptora a batzegades, periodista a estones, mediadora intercultural, activista de les relacions sexoafectives alternatives i feminista. Autora de la novel·la PornoBurka.

TANIA ADAM (Maputo, 1979), periodista i productora cultural. Fundadora i editora de Radio África Magazine. Presentadora de Terricoles betevé i de radio àfrica @beteve 91.0 Fm.