Activitats / Vídeo


Microhistòries – fragilitats ocultes
Kira Bermúdez, Úrsula Santa Cruz, Anyely Marín Cisneros i Najat El Hachmi

15.03.2018


Activitat dins del cicle Microhistòries de la diàspora. Experiències «encarnades» de la dispersió femenina
Un projecte de La Virreina Centre de la Imatge amb el suport de Programa Barcelona Interculturalitat
Comissariat per Tania Adam


Explorar les fragilitats en l’espai de la diàspora és, com diria Sara Ahmed, «parlar de murs, murs que s’edifiquen, murs que poden ser una atmosfera, un gest; i és més, murs que no sempre són visibles per als altres, ja que per als que no topen amb ells, el mur no existeix». Durant aquesta trobada, les participants teixiran microhistòries del desarrelament i les estranyes estratègies de supervivència a partir de la seva experiència encarnada en un diàleg obert amb el públic. Perícies callades que es perpetuen, es reforcen, es tornen obsoletes i es transformen en el vertigen de la vida quotidiana i en l’espai domèstic.


KIRA BERMÚDEZ (Minnesota, 1959), mediadora intercultural i pedagoga social, traductora i escriptora ocasional. Coautora del llibre Mediación Intercultural: una propuesta para la formación, Agapea, 2002.

ÚRSULA SANTA CRUZ (Lima, 1966),  psicòloga comunitària, especialitzada en violències contra les dones amb perspectiva interseccional i decolonial. Autora i facilitadora del taller d'escriptura autobiogràfica per a dones.

ANYELY MARÍN CISNEROS (Caracas, 1976), investigadora de pedagogies crítiques i subjectivitat, a través de metodologies descolonials i sexualitats dissidents. Producció cultural i art.

NAJAT EL HACHMI (Nador, 1979), escriptora. Autora de les novel·les Jo també sóc catalana, Columna, 2004; L'últim patriarca, Planeta, 2008; La caçadora de cossos, Planeta, 2011; La filla estrangera, Edicions 62, 2015, i Mare de llet i mel, Edicions 62, 2018.

TANIA ADAM (Maputo, 1979), periodista i productora cultural. Fundadora i editora de Radio África Magazine. Presentadora de Terricoles betevé i de radio àfrica @beteve 91.0 Fm.