Microhistòries – presentacions i representacions obsoletes
Where: Palau de la Virreina
La Rambla, 99
Barcelona
Barcelona

Activitats anteriors / Seminaris i conferències

Microhistòries de la diàspora
© Hélène Amouzou

Microhistòries – presentacions i representacions obsoletes
Duen Sacchi, Lucía Piedra Galarraga, Fàtima Taleb i Nadia Ghulam

07.11.2018


Activitat dins del cicle Microhistòries de la diàspora. Experiències «encarnades» de la dispersió femenina
Un projecte de La Virreina Centre de la Imatge amb el suport de Programa Barcelona Interculturalitat
Comissariat per Tania Adam


Espai multidisciplinari amb la participació de Duen Sacchi, Lucía Piedra Galarraga, Remei Sipi, Fàtima Taleb i Nadia Ghulam
Dimecres 7 de novembre, 19 h. Virreina LAB
Entrada gratuïta. Aforament limitat

 

Com a objecte de representació proposem el cos en la diàspora, des de l’experiència encarnada de les dones: és a dir, els vostres cossos, la vostra experiència encarnada. L’exercici: entendre quins elements —relacions de poder, passat colonial, raça, religió, gènere, entre d’altres— han interferit a l’hora de representar els vostres cossos. A més, suposem que, en algun moment, aquestes representacions hauran quedat obsoletes en substituir-les per autopresentacions. Però, lluny de quedar-nos en la comparativa (presentacions-autopresentacions), també convidem a l’autocrítica per desxifrar com s’estan configurant aquestes autoimatges en el complicat entramat social. Això ens obliga a indagar en la complexitat de la realitat —i del moment historicosocial— de la qual formem part. A més, implica apropar-nos a l’antropologia cultural i a allunyar-nos de l’epidermis de l’assumpte i dels estrats reduccionistes. En definitiva, és una invitació a aprofundir en allò que projectem a la societat.

 

TANIA ADAM (Maputo, 1979), periodista i productora cultural. Fundadora i editora de Radio África Magazine. Presentadora de Terricoles betevé i de radio àfrica @beteve 91.0 Fm.

KIRA BERMÚDEZ (Minnesota, 1959), mediadora intercultural i pedagoga social, traductora i escriptora ocasional. Coautora del llibre Mediación Intercultural: una propuesta para la formación, Agapea, 2002.

NADIA GHULAM DASTGIR (Kabul, 1985). Narradora. Ha publicat El secret del meu turbant (Edicions 62, 2010), Contes que em van curar (Columna, 2014) i La primera estrella del vespre (Rosa dels Vents, 2016).

FÀTIMA TALEB (Berkane, 1976) mediadora comunitària, llicenciada en lletres modernes. És regidora de l'Ajuntament de Badalona per la candidatura Guanyem Badalona en Comú (des del 2015).

LUCÍA PIEDRA GALARRAGA (L'Havana). Investigadora i comissària independent. Interessada en l'activisme antiracista, les formes de governabilitat i el pensament crític.

DUEN SACCHI (Aguaray). Artista, investigador, activista i escriptor trans*. Addicte a la política i als cossos dissidents.

Fàtima Taleb
Fàtima Taleb
Nadia Ghulam
Nadia Ghulam
Lucía Piedra Galarraga
Lucía Piedra Galarraga
Duen Sacchi
Duen Sacchi