Esteu aquí

Acaben les obres del parc de les Glòries i la Meridiana

Urbanisme. El 6 d’abril s’acabaran les obres de la primera fase del parc de les Glòries i de la renovada avinguda Meridiana, entre els carrers de la Independència i de Mallorca. Després dels treballs, aquests espais quedaran oberts a la ciutadania.

El 6 d’abril s’acabaran les obres de la primera fase del parc de les Glòries i de la renovada avinguda Meridiana, entre els carrers de la Independència i de Mallorca. Després dels treballs, aquests espais quedaran oberts a la ciutadania.

Aquesta primera part del parc de les Glòries té 20.400 metres quadrats de superfície verda i més de 400 arbres. Es converteix així en un nou pulmó verd de la ciutat i suposa la transformació d’una part de l’espai que antigament estava dedicat completament al trànsit rodat. Ara aquesta zona està dominada per la Gran Clariana, una gran esplanada de gespa d’1,1 hectàrees, que permetrà gaudir del verd al bell mig de la ciutat.

El parc de les Glòries és un espai pensat per fomentar la biodiversitat i té certes peculiaritats que el fan diferent d’altres parcs de Barcelona. A més d’aquesta Gran Clariana —que, per permetre l’arrelament de la gespa, encara romandrà tancada unes setmanes més—, hi ha tres nodes de biodiversitat (espais que reprodueixen els hàbitats d’un bosc mediterrani a petita escala), un espai lúdic amb jocs infantils, una àrea per a gossos, un espai lúdic i esportiu per a joves o la rambla dels Encants, entre altres espais.

Exposició Mirades del verd

Coincidint amb el final de les obres, a partir del 6 i fins al 14 d’abril, també es podrà veure al nou parc l’exposició “Mirades del verd”, que en els darrers mesos ha visitat  diversos espais verds de Barcelona. La mostra itinerant s’ubicarà entre la nova rambla dels Encants i la Diagonal i, el dissabte, de 12.00 a 14.00 h, hi haurà tallers infantils al seu voltant. Aquell dia també obrirà a la ciutadania, com cada primer dissabte de mes, de 10.00 a 14.00 hores, el mirador de les Glòries.

Altres entitats se sumen a aquest final d’obres amb activitats per a la ciutadania. És el cas del Museu del Disseny, que farà una jornada de portes obertes a la seva seu, situada al costat del nou parc. De 10.00 a 20.00 hores es podran visitar gratuïtament les exposicions permanents del museu.

La nova Meridiana

Tocant al nou parc, aquest 6 d’abril també s’acabaran les obres de la Meridiana, que s’ha renovat entre els carrers de la Independència i de Mallorca. S’ha actuat sobre 43.500 metres quadrats i s’han creat nous espais d’estada per al veïnat, amb voreres més amples, amb més arbres i vegetaciójocs infantils, mobiliari urbà i una il·luminació nova.

L’actuació és especialment destacada en el tram entre els carrers de la Independència i d’Aragó, on es potencia la rambla central, de 16 metres d’amplada. Pel que fa a la circulació de bicicletes, també s’hi ha habilitat un carril bici segregat.