Esteu aquí

Tram Mallorca - Josep Estivill

La remodelació de l’avinguda Meridiana per convertir-la en un eix cívic amb més espai per anar a peu i en bicicleta, més verd i millors connexions per desplaçar-se entre barris ha continuat amb el tram entre el carrer de Mallorca i l’àmbit de Navas de Tolosa - Josep Estivill. L’actuació ha creat una mitjana central amb un carril bici i vegetació, reduint els carrils de circulació a tres per sentit i reservant les voreres per als vianants. La intervenció va començar a l'abril de 2021 i va acabar al juliol de 2022.

El tram Mallorca – Josep Estivill de l’avinguda Meridiana, de mig quilòmetre, té:

  • Una mitjana central de més de 9 metres d’amplada: un carril bici de doble sentit de 4,3 metres amb parterres i arbrat a banda i banda.
  • Reducció de l’espai per al vehicle privat: dos carrils de circulació per sentit, un menys que actualment, més un carril bus per sentit.
  • Voreres d’ús exclusiu per als vianants: l’eliminació dels carrils bici que hi havia a a la vorera anteriorment ha permés alliberar l’espai per anar a peu i per ubicar-hi parterres nous.

L’increment de verd ha suposat plantar 108 arbres i 3.500 metres quadrats de parterres en total. També inclou nou mobiliari urbà.

Els treballs de la Meridiana tenien un pressupost de 8,33 milions d’euros i s'ha actuat sobre 27.500 m2 de superfície. Són 500 metres de longitud, que sumats als 800 ja reurbanitzats suposen un total de 1,3 quilòmetres d’una Meridiana renovada.

 

Més enllà de Josep Estivill

A partir de la tardor de 2022, l'Ajuntament estendrà aquesta renovació de la Meridiana fins a Felip II. Més informació sobre la nova fase.