Esteu aquí

Tram Mallorca - Josep Estivill

El 7 d'abril de 2021 comencen les obres d'aquest nou tram.

La remodelació de l’avinguda Meridiana per convertir-la en un eix cívic amb més espai per anar a peu i en bicicleta, més verd i millors connexions per desplaçar-se entre barris continua amb el tram entre el carrer de Mallorca i l’àmbit de Navas de Tolosa - Josep Estivill. L’actuació preveu crear una mitjana central amb un carril bici i vegetació, reduir els carrils de circulació a tres per sentit i reservar les voreres per als vianants. La intervenció comença el 7 d’abril de 2021 i durarà un any.

El tram Mallorca – Josep Estivill de l’avinguda Meridiana, de mig quilòmetre, tindrà:

  • Una mitjana central de més de 9 metres d’amplada: un carril bici de doble sentit de 4,3 metres amb parterres i arbrat a banda i banda.
  • Reducció de l’espai per al vehicle privat: dos carrils de circulació per sentit, un menys que actualment, més un carril bus per sentit.
  • Voreres d’ús exclusiu per als vianants: l’eliminació dels carrils bici que actualment hi ha a la vorera alliberarà l’espai per anar a peu i permetrà ubicar-hi parterres nous.

L’increment de verd inclou plantar 108 arbres i 3.500 metres quadrats de parterres en total. També s’inclourà nou mobiliari urbà.

Els treballs de la Meridiana compten amb un pressupost de 8,33 milions d’euros i s’actuarà sobre 27.500 m2 de superfície. Són 500 metres de longitud, que sumats als 800 ja reurbanitzats suposaran un total de 1,3 quilòmetres d’una Meridiana renovada. De fet, en el tram ja remodelat, ara es suprimirà un carril de sortida al tram València-Mallorca, amb l'objectiu que des de les Glòries fins a Josep Estivill la composició de l’avinguda sigui uniforme amb tres carrils per sentit.

 

Més enllà de Josep Estivill

La transformació de la Meridiana no s’aturarà en aquest àmbit. L'Ajuntament preveu tenir redactat a finals d'aquest 2021 el projecte executiu des de Navas de Tolosa - Josep Estivill fins a Fabra i Puig, amb l’objectiu de començar les obres a partir de l’estiu de 2022. Paral·lelament, durant el 2022 es vol redactar l’avantprojecte de les obres entre Fabra i Puig i el Pont de Sarajevo, que s’acompanyarà d’un procés participatiu per recollir les propostes i aportacions veïnals i d’entitats de l’entorn.