Blog

Guitarra inflable, Baschet (Fotografia: Esther Fernández)
Préstec

SUPERSONIC. En quête de l’inouï

El proper 1 de juliol el MúSIC (Musée des Instruments Ceret) inaugura una nova exposició temporal: SUPERSONIC. En quête de l’inouï. El títol fa un suggerent joc de paraules: inouï com inoït, no sentit, i també com a inaudit, insòlit i extraordinari.

L’exposició presenta instruments i artefactes sonors fora de la norma, i reuneix constructors, artistes, artesans, escultors de so i creadors d’imaginaris sonors. El Museu de la Música participa en l’exposició amb el préstec d’una de les creacions més emblemàtiques de François Baschet, la guitarra inflable.

Baschet va idear aquesta guitarra durant un viatge, i va fer de la necessitat virtut: substituint la caixa de ressonància per un coixí de càmping inflable i incorporant un mànec plegable va aconseguir un instrument lleuger, portable i econòmic que després va patentar i que seria la llavor de tot l’univers acústic Baschet. Un cop retornat a París, va començar a experimentar amb el so i l’acústica dels instruments musicals i va desenvolupar nous instruments, noves maneres de percebre el so i noves experiències sòniques. El mateix Baschet va donar la guitarra al Museu de la Música l’any 2011, i des d’aleshores ha format part d’exposicions i sessions obertes al públic.

L’exposició SUPERSONIC es podrà veure al MúSIC Ceret fins a l’1 de juliol de 2018.