Les línies d’autobús que donen servei a la Zona Nord de Nou Barris són la 80 (Plaça de la República – Vallbona per Via Júlia), la 81 (Plaça de la República – Vallbona per les Roquetes), la 82 (Plaça de Virrei Amat – Torre Baró) i la 83 (Ciutat Meridiana – Torre Baró – Vallbona). Des del 2010, aquest servei l’ha estat assumint per contracte l’empresa Sagalés. Anteriorment, l’havia gestionat Transports Lydia.
 
Acabat el contracte i les successives pròrrogues, i per assignació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) passa a ser el nou titular de les línies i assumeix directament tot el servei d’autobús als barris de Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona, una zona on actualment opera també la línia diagonal d’alta freqüència D50 (Paral·lel – Ciutat Meridiana), les línies convencionals 62 (Pl. Catalunya – Ciutat Meridiana), 76 (Sant Genís – Ciutat Meridiana) i 97 (Pg. Fabra i Puig – Vallbona), i el servei de bus a demanda de Torre Baró, conegut amb la marca ElMeuBus.
 
Aprofitant aquest canvi de gestió, s’ha revisat el conjunt de línies de bus que apropen la Zona Nord de Nou Barris a la resta del districte i de la ciutat per actualitzar-les en funció de les noves necessitats, de manera que amb aquest procés s'eliminen les línies 80 i es creen les noves línies 180, 182 i 183, s'amplia el servei de bus a demanda d'ElMeuBus, i es millora el servei de la línia 62 per configurar un transport públic en superfície més eficient i millor connectat.