La Casa de l’Aigua manté les visites al túnel i a la resta d’espais

09/11/2020 - 13:38 h

Es faran de manera lliure els dissabtes no festius en grups de cinc persones cada quinze minuts

El conjunt patrimonial de les Cases de l’Aigua de Trinitat Nova i Trinitat Vella es podrà seguir visitant els caps de setmana, adaptant-se, això sí, a les mesures sanitàries vigents per la covid-19.

Així, l’obertura del complex es farà com fins ara els dissabtes al matí, però sense visites guiades. Les persones que ho vulguin hi podran accedir pel seu propi peu i dur a terme el recorregut habitual, amb un control a l’accés per garantir l’entrada esglaonada al circuit. Les visites també estaran limitades al públic barceloní per tal d’evitar els desplaçaments intermunicipals.

El nou règim de visites estarà vigent tots els dissabtes no festius mentre s’allarguin les noves mesures. Entre les 11 i les 13 h, es permetrà l’accés de grups d’un màxim de cinc persones, per ordre d’arribada, amb obertura de portes cada 15 minuts. Les persones visitants hauran de portar la pròpia mascareta i respectar les mesures de prevenció habituals.

L’accés al circuit es farà per la Casa de l’Aigua de Trinitat Vella (carrer del Torrent de la Perera, 14). Es podrà visitar l’antiga sala de bombeig (Trinitat Vella), el túnel subterrani que travessa la Meridiana i, ja a Trinitat Nova (carrer de Garbí, 2), els dipòsits i la sala de cloració, on acabarà el recorregut.

Novembre a la Casa de l’Aigua

A més de les visites lliures, el novembre a la Casa de l’Aigua durà també les següents activitats. D’una banda, la xerrada que podreu seguir on line de Jordi Huguet, director de l’Aula de l’Aigua, sobre la qualitat de l’aigua que consumim. Serà el 17 de novembre, a les 17 h.

I si les restriccions sanitàries ho permeten, el 21 de novembre podreu gaudir d’una sortida guiada per Collserola sobre el món dels bolets, en què podreu conèixer les varietats d’espècies que creixen en els seus hàbitats de la mà d’Andrés Valverde, membre de la Societat Catalana de Micologia. Finalment, el 28 de novembre, a la mateixa Casa de l’Aigua us proposem una recollida de dades relacionades amb el creixement dels arbres del transsecte i el manteniment del seu marcatge.