Què pots fer a Nou Barris del 19 al 25 de febrer?

18/02/2021 - 10:55 h

El cinema, gran protagonista amb el cicle Pantalla Barcelona i el Doc del Mes, les votacions de Voc, el certamen de curtmetratges en català organitzat per Òmnium Cultural

El cinema és l’indiscutible protagonista de la propera setmana al nostre districte. D’entrada, perquè en el marc del cicle Pantalla Barcelona podrem gaudir no d’una, sinó de dues projeccions: May Day i Traceable

En la primera, May Day, els directors Olivier Magis i Fedrik De Beul ens duen al saló d’en Thierry, a Brussel·les, un espai on hi ha molta gent reunida però ningú no es coneix. Tots tenen en comú que volen trobar una feina, i ràpidament. I a Traceable, de Jennifer K. Sharpe, hi trobem un documental que reflexiona sobre la indústria de la moda ràpida i la nostra creixent desconnexió i despreocupació sobre on i com es fabrica. Totes dues projeccions tindran lloc al Casal de Barri Torre Baró.

Advocate és el títol que ens apropa el cicle Doc del Mes i que podreu seguir en línia. Explica la història de la lletrada jueva Lea Tsemel, especialitzada en la defensa de presoners polítics palestins i que no té cap problema, ben al contrari, a acceptar els reptes més difícils, com el de representar acusats palestins que han comès, presumptament, delictes de terrorisme o crims contra ciutadans israelians.

Gaudirem també de la primera edició dels premis VOC, amb els passis de Panteres, d’Èrika Sánchez; Paris, la meca del parkour, de Biel Macià; Emilia, de Cristina Guillen; Tristos Tòpics, de Joanic Geniüt; i Els que callen, d’Albert Folk. Els assistents podran participar a la votació per escollir els guanyadors.

Aquests són uns premis que volen reconèixer els millors curtmetratges, websèries, videoblogs i nous formats audiovisuals realitzats originalment en català, per incentivar la creació de nous continguts. Engloba tres categories, curtmetratges de ficció, curtmetratges documentals i Sala Oberta, destinada a projectes audiovisuals emmarcats dins dels nous formats, en fase de desenvolupament. A l’Espai Jove Les Basses, doncs, podreu visionar els treballs i votar pel que més us agradi.

Activitats del 19 al 25 de febrer