Nou Barris precinta la botiga de cadells “Ladridos”

04/03/2021 - 17:56 h

La mesura arriba després que s’hagin detectat animals malalts a la venda i 18 cadàvers que no figuraven com a morts en el llibre de Registre de l’establiment

El Districte de Nou Barris ha ordenat el precinte cautelar de les instal·lacions de la botiga de cadells “Ladridos” i el cessament immediat de l’activitat que s’hi duia a terme, a causa dels greus incompliments que s’hi han detectat.

En concret, s’hi ha constatat la presència d’animals malalts a la venda i 18 cadàvers en l’arco congelador que no figuraven com a morts en el llibre de Registre de l’establiment. La Guàrdia Urbana també va obrir diligències davant del fet que la veterinària contractada per la botiga no té el títol professional convalidat a l’Estat Espanyol i no està col·legiada. Per tant, no podia exercir la pràctica veterinària ni implantar els microxips identificatius als animals, com es venia produint.

Als incompliments detectats per la Guàrdia Urbana i pel Departament de Gestió i Protecció dels Animals, s’hi sumen un seguit de noves denúncies de persones que, alertades per la notícia, asseguren haver comprat animals malalts en aquesta botiga.

El Districte ha promogut l’expedient per al cessament de l’activitat, una mesura cautelar que se sumaria als possibles expedients sancionadors que s’incoïn per infracció de l’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’Animals.