La primavera recupera els versos amb el festival Barcelona Poesia

29/04/2021 - 12:15 h

Un recital concebut com un pregó a càrrec del multipremiat poeta Albert Garcia Elena suposarà, el 7 de maig, l’inici de la 24a edició del festival Barcelona Poesia, un esdeveniment que torna a la seva època “natural”, la primavera, després que l’any passat, a causa de la pandèmia, se’n celebrés una versió reduïda a la tardor. Serà un festival que mantindrà la seva vocació internacional i multidisciplinària, amb activitats que agermanen la poesia amb la música, la dansa i les arts plàstiques, i amb la reflexió com a fil conductor.

La programació presenta una quarantena de propostes al llarg de dotze jornades, amb multitud de participants, entre els quals Kae Tempest, Mario Montalbetti, Alba Cid (Premi Nacional de Poesia Jove), Enrique Falcón, Arnau Pons o Joana Gomila. Suposarà una gran mostra de tot allò que es cou poèticament aquí i a fora, però sense oblidar tampoc commemoracions i mirades al passat: el festival retrà homenatge a Felícia Fuster i Joan Triadú, dels que aquest 2021 es commemora el centenari del naixement, i als recentment desapareguts Joan Margarit i Josep-Ramon Bach. Hi haurà recitals, concerts i altres espectacles, com també taules rodones i ponències.

Així mateix, en el marc del festival es farà el lliurament del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona, que serà per a Manel Ollé gràcies al seu llibre de poemes Un grapat de pedres. I en la darrera jornada, la del 18 de maig, tindrà lloc al Palau de la Música el XXXVI Festival Internacional de Poesia, amb la poeta basca Miren Agur Meabe, el català Jaume Coll Mariné, la irano-sueca Athena Farrokhzad, el navarrés Ramón Andrés, la francesa Samantha Barendson i el congolès radicat a Àustria Fiston Mwanza Mujila. El col·lectiu Big Bouncers n’assumeix la direcció artística.

Els actes del Barcelona Poesia es desenvoluparan en diferents espais, si bé els Jardins de la Casa de la Misericòrdia i el Verger del Museu Frederic Marès seran els escenaris principals. Pel que fa al cartell o imatge del festival, és obra de Riki Blanco, conegut principalment en l’àmbit de la il·lustració editorial i de premsa, feines que en els darrers anys compagina amb el teatre experimental, el recital, la poesia, la narració, la videocreació i la composició musical, amb espectacles i podcasts caracteritzats per un humor líric, intel·ligent i incisiu.

Reserva d’entrades

Per assistir al festival serà imprescindible reservar les entrades (fins a 2 per persona) a partir de les 10 h del divendres 30 d’abril, reserva que s’ha de fer a través del web oficial del festival. Totes les activitats són gratuïtes excepte les del Festival Internacional de Poesia, que tenen un preu de 7€.

Consulteu aquí tots els detalls de la programació.