Els serveis socials de la ciutat sumaran un centenar de professionals més aquest any

20/05/2021 - 17:40 h

Nou Barris va ser, amb 38.005, el districte amb més atencions l’any 2020

Des de l’inici de la pandèmia, els centres de serveis socials de Barcelona han atès un 22% més de persones usuàries, i en gairebé un de cada tres casos es tracta de noves atencions o de persones que feia més d’un any que no en requerien els serveis.

Per pal·liar la sobrecàrrega a la qual han estat sotmeses les persones que hi treballen, aquest any s’ampliarà la plantilla amb 100 professionals més als 40 centres de la ciutat i als 13 equips d’atenció a la infància.

Aquest centenar de nous professionals que s’incorporaran al llarg d’aquest any inclourà perfils diferents, com ara personal administratiu, de treball social, de psicologia i d’educació social, i es distribuiran segons les necessitats i demandes de cada servei.

Un servei essencial per fer front a la crisi de la covid-19

Nou Barris és el districte amb més atencions dels serveis socials. El 2020 se’n van fer 38.005, en un any marcat per la covid-19. La pandèmia ha comportat una crisi econòmica, social i de salut mental que ha afectat moltes famílies, amb una incidència més gran en les que ja partien d’una situació de vulnerabilitat.

La sobrecàrrega que pateix l’atenció primària de serveis socials s’ha assumit fins i tot amb una disminució del temps mitjà d’espera per a una primera atenció, que ha passat dels 18,18 dies d’abans de la pandèmia als 10,71 dies actuals.