El punt de vacunació mòbil de la covid-19 es traslladarà a Porta els propers dies

12/07/2021 - 13:09 h

Adreçat a majors de 40 anys i col·lectius amb difícil accés a la vacuna, els dies 16, 17 i 18 de juliol s’ubicarà al carrer de l’Estudiant 14

Porta disposarà el divendres 16, dissabte 17 i diumenge 18 de juliol, d’un punt mòbil de vacunació contra la covid-19 pensat per a totes aquelles persones majors de 40 anys que encara no han rebut cap dosi de la vacuna, i que són les que tenen més probabilitats d’ingressar a l’UCI en cas de contagi. El servei també està dirigit a col·lectius amb difícil accés a la vacuna. En tots els casos, caldrà que no hagin passat la covid-19 en els últims sis mesos.

L’actuació es durà a terme al carrer de l’Estudiant 14, de 10 a 20 h, i s’emmarca en una iniciativa de Salut que vol agilitzar el procés de vacunació sobretot en aquells grups de persones vulnerables o que tenen dificultats d’accés al sistema sanitari, per la barrera idiomàtica o per la bretxa digital.

En aquest punt s’administrarà la vacuna de Janssen, que és d’una sola dosi, i no caldrà demanar cita prèvia, simplement personar-se en el punt de vacunació dins de l’horari establert.

Aquesta iniciativa de Salut va començar la setmana passada i a Nou Barris ja s’està duent a terme aquests dies a Ciutat Meridiana, on la possibilitat de vacunar-se acaba avui, 12 de juliol, a les 20 h.

S’anirà estenent per altres barris de la ciutat i poblacions de Catalunya, en funció d’on es concentrin els contagis o per accelerar la cobertura en aquelles zones on vagi més lenta.