El CEM Guineueta disposa d’una nova pista poliesportiva semicoberta, vestidors i grades per a espectadors. El pavelló s’ha posat en marxa després de dos anys d’obres, inclosa l’aturada a causa de la situació sanitària.
En el nou equipament s’hi ha invertit 3,1 milions d’euros. Dona resposta a les demandes de l’Escola Esportiva Guineueta, que reclamava una reforma de l’equipament a causa del mal estat del paviment i la impossibilitat de fer-lo servir quan plovia o feia humitat. Per tant, amb la reforma de la pista i la nova coberta, aviat podran tornar a practicar esport els equips de patinatge sobre rodes, bàsquet i futbol sala, que havien estat traslladats a altres equipaments durant les obres.
La nova pista s’ha dimensionat segons les mides exigides pel Consell Català de l’Esport per a un pavelló doble poliesportiu, amb una coberta que no es tanca completament però que pot arribar a fer-ho si cal.
El tancament perimetral de la pista s’ha fet amb lames de fusta reciclada, un material durable i que no necessita manteniment, i que a més protegeix dels rajos directes del sol, de la pluja i de l’aire. Aquesta estructura, que simula un umbracle, vincula i integra l’equipament amb l’entorn verd del Parc de la Guineueta, el que genera una transició natural entre ambdós espais.
L’antic equipament disposava d’una pista esportiva descoberta, unes grades, vestidors i una caseta de dues plantes que feia les funcions de vestidor i servei de megafonia de la pista.
Ara, les grades per al públic i els vestidors s’han traslladat a la banda contrària. Aquests darrers se situaran a peu de pista, sota les grades, i estaran adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Pel que fa a la pista, cal destacar-ne la millora del paviment, que ha passat d’un de peces irregular a un de continu d’alta planimetria, fet que millora la seguretat en l’ús.
Millor il·luminació i més integració en l’entorn
La il·luminació de la pista i dels annexos s’ha fet a través de diferents lluminàries LED, que proporcionen a cadascuna de les estances el tipus de llum requerida pel que fa a intensitat lumínica, reproducció del color o regulació. A més, com que l’edifici té moltes entrades de llum natural, s’aprofitarà al màxim la llum solar.
Els accessos a l’equipament s’han millorat per complir amb la normativa vigent d’accessibilitat i es disposa d’un ascensor per accedir a les grades. També s’ha optimitzat la instal·lació perquè funcioni amb la mínima despesa necessària gràcies als materials escollits, fonamental fusta, i el funcionament de les instal·lacions previstes, amb aportació d’aigua calenta dels col·lectors solars, unit a una construcció ben aïllada dels llocs a climatitzar.
Per últim, un dels aspectes prioritaris de l’actuació era recuperar la continuïtat entre totes les zones verdes existents de l’entorn per integrar l’equipament al Parc de la Guineueta. Per aquest motiu, s’han aprofitat les obres per arranjar els entorns i donar continuïtat a les zones verdes des del Parc de la Guineueta fins a l’espai arbrat i enjardinat entre els blocs que s’estenen del carrer Castor fins al passeig de Valldaura. A més, s’ha habilitat un nou local, integrat dins del mateix volum de l’equipament, destinat al manteniment del parc.