“Desvarío. Flamenco 21 Nou Barris” tanca amb cante, guitarra i baile

23/08/2021 - 12:51 h

Jesús Méndez, Dani de Morón, i Patricia Guerrero protagonitzaran l’últim recital el diumenge 19 de setembre, a les 21 h

Jesús Méndez, cantaor singular amb unes dots vocals extraordinàries, Dani de Morón, guitarrista d’altíssim nivell i considerat l’exponent més significatiu d’entre els guitarristes de la seva generació, i Patricia Guerrero, que amb només 30 anys ja porta mitja vida ballant professionalment, són els protagonistes de l’última actuació del festival “Desvarío. Flamenco 21 Nou Barris”.

El concert arribarà el diumenge 19 de setembre, a les 21 h.

Jesús Méndez

Jesús Méndez (Jerez, 1984) ha participat en nombrosos projectes, alguns d’ells amb el compositor Mauricio Sotelo; entre aquests destaca l’òpera El Público, obra pòstuma de Federico García Lorca que Sotelo va estrenar al “Teatro Real” de Madrid per encàrrec de Gerard Mortier. Té quatre treballs discogràfics al mercat i compta amb innombrables col·laboracions d’altíssim nivell, des de Rocío Molina a Dani de Morón, per a qui ha gravat uns tientos en el seu disc 21.

Dani de Morón

Dani de Morón (Sevilla, 1981) ha publicat quatre discos des del 2012, quan va llançar Cambio de sentido. L’últim treball, Creer para ver, el va presentar a la darrera Biennal de Sevilla. Entre tots dos, va publicar El sonido de mi libertad i 21.

Patricia Guerrero

Patricia Guerrero (Granada, 1990) va guanyar als disset anys el premi “Desplante” al “Festival de las Minas de la Unión”. L’any següent se’n va anar a Sevilla per caminar amb els millors. Va treballar amb Mario Maya, Andrés Marín, Arcángel, Rubén Olmo, Agustín Diassera i Dani de Morón, entre d’altres.

Amb vint-i-dos anys va ser primera ballarina de ballet flamenc d’Andalusia i va guanyar el “Giraldillo” a l’artista revelació. Dos anys després va tornar a guanyar a la Biennal de Sevilla, aquest cop el primer premi amb un espectacle propi, Catedral. El 2018 va presentar la seva obra Distopía compartint treball amb Dani de Morón, que va ser l’autor de la música.