Matías López El Mati, Óscar Lago i Javier Rabadán obren els concerts de “Desvarío. Flamenco 21 Nou Barris”

11/08/2021 - 12:56 h

Cante, guitarra i bateria i percussions el divendres 17 de setembre, a les 21 h

El cantaor català El Mati, una de les joves veus flamenques amb més projecció i futur, el guitarrista Óscar Lago, i el percussionista Javi Rabadán, són els encarregats d’obrir el cicle de concerts del festival “Desvarío. Flamenco 21 Nou Barris”.

L’estrena arriba el divendres 17 de setembre, a les 21 h.

Matías López “El Mati”

Cantaor flamenc català, fill de pares extremenys establerts a Barcelona, va néixer a Ciutat Badia el 1985 però viu a Sevilla. “El Mati” ha actuat en els més importants festivals nacionals i internacionals: Festival de Jodhpur, Flamenc Festival a Nova York, Londres, Biennal d’Holanda, Festival de Mont de Marsan, Festival Flamenc on Fire, Festival d’Alburquerque, Festival Ibèrica Contemporània de Querétaro (Mèxic), Festival de Jerez, Festival Flamenc de Mont-real, Biennal de Sevilla…

El 2018 surt a la llum el seu primer treball discogràfic titulat 12de4, produït pel músic i guitarrista Fernando María, un homenatge al mateix temps que reinterpretació del llegat de quatre grans cantaores: Juan Peña “El Lebrijano”, Pansequito, Juanito Villar i Gaspar de Utrera. A l’agost de 2019 va aconseguir la Lámpara Minera al 59è Festival Internacional de Cante de las Minas de la Unión (Múrcia). Des de llavors, destaquem el recent espectacle “El Mati 2.0”, presentat al Teatro Real i en el qual ja hi ha els seus còmplices musicals actuals: el jove i talentós guitarrista David Caro, que el va acompanyar en la seva aventura de la Unión i en tantes d’altres; la percussió de Javier Rabadán; el ball de Pilar González, autora per cert de moltes de les lletres que s’escolten a 12de4; i Óscar Lago, el talentós guitarrista que l’acompanyarà en aquesta ocasió i productor de Jugando, el seu proper treball discogràfic.

Óscar Lago

El guitarrista Óscar Lago (Cadis, 1981) manté una especial complicitat amb “El Mati”. Als nou anys va començar els estudis de guitarra amb els mestres Rafael Abujas, Rafael Porras i Andrés Martínez, i als setze va començar les primeres actuacions per Espanya.  Més tard, va treballar en alguns tablaos flamencs com Los Tarantos, El Carmen, El Cordobés o El Flamenc de Tòquio. Ha treballat amb artistes i formacions com Compañía de Javier Latorre, Compañía de Antonio el Pipa, Compañía de Ángeles Gabaldón, Miguel Poveda, Sergio Monroy, Concha Vargas, Rocío Molina, Andrés Peña o Fuensanta la Moneta, i altres.

Javier Rabadán

Natural de Cartagena, es va formar en estudis de percussió clàssica i flamencología en els conservatoris de Múrcia i Còrdova. Des del 2010 comença a treballar amb diferents artistes del panorama flamenc actual, i participa en festivals de tot el món. Ha actuat a la Biennal de Flamenc de Sevilla, Festival Internacional del Cante de las Minas, Noche Blanca del Flamenco de Còrdova, Festival de Flamenco de Madrid, Festival Flamenc de Nova York, Festival de Jerez, Festival Flamenc de Mont de Marsan, Biennal de Flamenc d’Holanda i Festival Flamenc de Chicago, entre d’altres. Treballa amb grans noms del flamenc i del jazz com Antonio Canales, José Antonio Rodríguez, Sergio de Lope, Javier Latorre, Farruquito, Álvaro Paños, El Pele, Encarna Anillo, Javier Conde, Gemma Moneo, Alfonso Aroca, Daniel Casares, Juan de Juan, etc.