El flamenc, un art popular modern

25/08/2021 - 12:58 h

Conferència de José Luis Ortiz sobre l’art de què podrem gaudir en el festival “Desvarío. Flamenco 21 Nou Barris”

El divendres 17 de setembre, a les 19 h, la Sala de Plens del Districte acollirà la conferència “El flamenco, un arte popular moderno”, que se celebrarà en el marc del festival “Desvarío. Flamenco 21 Nou Barris”

Anirà a càrrec de José Luis Ortiz Nuevo (Archidona, 1947), un home que, segons recorda l’editorial Athenaica, “menys cantar, tocar o ballar, ha fet i fa gairebé de tot”. Ningú millor que ell, de fet, per traçar-nos les coordenades en què avui es mou el flamenc.

A José Luis Ortiz Nuevo es deu, entre moltes altres coses, la creació de la Biennal de Flamenc de Sevilla, la Vietnam, com ell també l’anomena, que va dirigir entre 1980 i 1996. En aquest àmbit, com a creador d’espais i esdeveniments, mereix especial menció la Biennal de Flamenc de Màlaga de 2007, on l’esplèndida programació va anar a càrrec seu. Més recentment, al setembre de 2019, va tenir lloc el “II Cabildo Flamenco. Archidona tiene nombre de mujer”. Mostra recent de la seva tasca investigadora és “Tremendo asombro. Huellas del genero andaluz en los teatros de La Habana y otras informaciones a lo flamenco (1790-1850)” (Athenaica, 2019). És creador, a més, de lletres o coplas flamenques que han cantat artistes com Carmen Linares, Fernando Terremoto, Arcángel o Miguel Poveda.

L’activitat és gratuïta però cal reserva prèvia.

Hi haurà servei d’interpretació amb llengua de signes i/o subtitulació per a persones amb discapacitat auditiva prèvia sol·licitud al correu electrònic spitnb@bcn.ca