"Desvarío. Flamenco 21 Nou Barris" arrenca amb un taller inclusiu i un altre de familiar

09/08/2021 - 13:05 h

Tots dos es faran el dijous 16 de setembre a la tarda i aniran a càrrec de la bailaora i pedagoga Aina Núñez

Amb la voluntat de fer partícip del flamenc a tothom qui ho vulgui, el festival “Desvarío. Flamenco 21 Nou Barris” programa dues activitats amb aquest objectiu.

Així doncs, el dijous 16, la bailaora catalana Aina Núñez organitza el Taller de Flamenco Inclusiu a les 17 h, i el Taller de Flamenco en Família, a les 18.30 h.

En el primer cas, el taller inclusiu, l’objectiu és obrir el flamenc, amb tota la seva càrrega artística i emocional, a persones amb diversitat funcional i sense, per facilitar que les persones amb problemes de salut mental i/o discapacitats físiques i motores puguin apropar-se al meravellós univers flamenc del qual normalment romanen excloses.

En el segon cas, aproparem el món del flamenc, a manera de petit tastet, al públic infantil i a les seves famílies. Els nens i nenes, a través d’activitats que el fan assequible i atractiu, podran introduir-se dins d’aquest art amb una mirada lliure de prejudicis.

Tots dos esdeveniments tindran lloc al Pati de la Seu del Districte i s’oferiran amb servei d’interpretació en llengua de signes prèvia demanda al correu electrònic spitnb@bcn.cat

Aina Núñez

Llicenciada en Comunicació Audiovisual (UAB), màster en Documental de Creació (UPF) i grau professional de Dansa Flamenca (Conservatori de Còrdova), el vincle d’Aina Núñez amb el flamenc va més enllà de la seva dedicació com a bailaora. El seu amor cap a aquest art l’ha portat a navegar pel món de la radiofonia, el documental de creació, el tablao i l’espectacle. A cavall de l’ensenyament i l’escenari, fa anys que mostra el seu saber i les seves inquietuds artístiques a la seva terra i a l’estranger. Combina la tasca docent amb actuacions com a bailaora solista tradicional o formant part de projectes experimentals, com el que desenvolupa amb la seva companyia LaboratoriA, amb la qual ha estrenat dos espectacles.

Destaquen la seva tasca en la direcció del muntatge coreogràfic d’El mal querer, de Rosalía, juntament amb Charm La Donna; la seva participació en el cicle de cinema El Ojo Partido, organitzat per El Dorado SFB i la Filmoteca de Catalunya amb direcció de Pedro G. Romero, i el seu treball amb LaboratoriA a la cloenda del cicle de cinema Flamenca Barcelona al CCCB.