El SOAPI reprèn al setembre les sessions d’acollida després de la pausa d’agost

01/09/2021 - 09:39 h

Les persones interessades ja es poden inscriure a la propera sessió, que tindrà lloc el 13 de setembre

El SOAPI reprèn les sessions informatives després de l’aturada de l’agost. Ho farà el dilluns 13 de setembre, a partir de les 17.30 h, en una trobada en català i castellà que tindrà lloc on line.

Les persones que hi estiguin interessades ja es poden inscriure a través d’aquest enllaç. El mateix dia de la sessió, al matí, s’enviarà el codi d’ingrés al ZOOM a les persones inscrites

A la sessió es parlarà de:

  • Els principals recursos i serveis de Barcelona. Accés i Criteri de proximitat – Districtes i Barris de Barcelona
  • Els principals tràmits a l’arribada: Empadronament (Funcionament de l’OAC) Targeta Sanitària (Funcionament del Sistema Sanitari).
  • La Llei d’Acollida Servei de Primera Acollida: Mòduls A+ B + C
  • Els recursos per a l’aprenentatge de llengües, laborals, altres
  • La Llei d’Estrangeria: Règims d’estrangeria i principals tràmits que interessin (circumstàncies excepcionals,arrelaments, nacionalitat, renovacions, asil, processos d’expulsió, entre d’altres)

L’objectiu de la sessió és que les persones participants tinguin informació bàsica i necessària per dur a terme el seu projecte migratori amb autonomia.

Un cop acabada la sessió, les persones que necessitin una orientació més específica podran programar una entrevista individual.

El Servei d’Orientació i Acompanyament per a Persones Immigrades

El SOAPI és un servei municipal expert en acollida i acom­panyament de persones immigrades. Ofereix informació, orientació, suport i assessorament sobre coneixement de l’entorn, empadronament, obtenció de la targeta sanitària, aprenentatge de llengües, tràmits d’estrangeria, drets i deures, as­sociacionisme, oci i cultura i altres temes.

Totes les activitats són gratuïtes per a les persones partici­pants, ja que formen part del programa d’acollida de l’Ajuntament de Barcelona.