Nou Barris amplia el servei de canguratge “Concilia” a La Prosperitat, el Turó de la Peira i Can Peguera

30/09/2021 - 13:10 h

Funcionarà les tardes de dilluns a divendres, i tot el dia els dissabtes i festius en funció de la demanda

La idoneïtat del primer any de servei i la satisfacció de les famílies que n’han fet ús ha impulsat a obrir el projecte Concilia en nou punts de la ciutat.

A Nou Barris, el servei s’estén més enllà de la Zona Nord i arribarà també a La Prosperitat, el Turó de la Peira i Can Peguera. Aquests són els emplaçaments:

  • Zona Nord: Centre Cívic Zona Nord i Escola Bressol Municipal Muntanya
  • La Prosperitat: Escola Mercè Rodoreda
  • El Turó de la Peira i Can Peguera: Escola Calderón de la Barca

A partir del 4 d’octubre, l’Escola Bressol Municipal Muntanya oferirà atenció a infants d’entre 1 i 12 anys. Els altres punts seguiran com fins ara atenent infants de 3 a 12 anys en equipaments també de titularitat pública.

A més, s’hi incorporaran dues persones formades en necessitats educatives especials per atendre els infants que ho necessitin, i quatre persones més amb coneixements específics en educació infantil, que se sumaran a l’equip de professionals que ja treballaven al “Concilia” el curs passat.

Tots els punts funcionaran en horari de tarda, de dilluns a divendres, així com dissabtes i festius, durant tot el dia, en funció de la demanda que tinguin.

Un servei amb una demanda creixent

Durant tot aquest primer any, des de l’octubre fins a finals de juny, el servei va atendre 611 infants i va fer en total 7.819 canguratges, la meitat dels quals van ser de famílies monoparentals. La previsió és que al llarg d’aquest curs escolar s’atenguin uns 900 infants de la ciutat i es facin uns 11.500 canguratges.

El projecte “Concilia” es va posar en marxa l’any passat en el marc del pla de xoc social per fer front a la crisi originada per la irrupció de la covid-19, sobretot en zones del Pla de barris i per acompanyar famílies monoparentals i/o en situació de vulnerabilitat per afavorir la conciliació laboral, familiar i personal. Durant aquest curs s’hi invertiran 630.000 euros.