Nou Barris celebra la Setmana de l’Alimentació Sostenible amb una visita a l’habitatge cooperatiu Cirerers

07/10/2021 - 09:26 h

Un cop acabat, serà l'edifici més alt de l’Estat construït amb fusta

Del 14 al 24 d’octubre, Barcelona celebrarà la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible, dins del marc de Barcelona capital Mundial de l’Alimentació sostenible 2021. En aquest context, durant 11 dies es duran a terme un munt d’activitats, tallers, xerrades, espectacles i altres esdeveniments variats per fomentar dietes saludables i accesibles per a tothom, amb la finalitat d’impulsar economies locals i sostenibles.

A Nou Barris, aquesta celebració es concretarà en una activitat no tan relacionada amb l’alimentació, però sí amb la sostenibilitat. Es tracta d’una visita a l’habitatge cooperatiu Cirerers, el 24 d’octubre, que es farà en tres torns: a les 11, 12 i 13 h.

L’edifici de cohabitatge cooperatiu Cirerers, format per 32 habitatges i espais comunitaris i amb les seves vuit plantes, serà l’edifici més alt de l’Estat construït amb fusta. Actualment en fase de construcció, l’edifici serà passiu perquè tindrà una mínima demanda energètica pel que fa a la climatització i producció d’aigua calenta, i serà ecològic perquè s’utilitzaran materials amb mínima petjada ecològica i preferentment orgànics.
A la coberta disposarà d’espais comuns on els veïns i veïnes podran dur a terme iniciatives diverses, per exemple un hort urbà col·lectiu.

Tota la informació i inscripcions a l’activitat, aquí.

Setmana de l’Alimentació Sostenible

Barcelona és reconeguda internacionalment com un dels grans centres europeus de consum i comercialització alimentària, i la seva gent són actors potencials d’un canvi real. La ciutat us proposa un recorregut per set itineraris: patrimoni gastronòmic, malbaratament vs aprofitament, urbanoruralitat i biodiversitat, petjada ambiental, alimentació i drets socials, proximitat i Més Setmana, organitzada per entitats de la ciutat que tenen a veure amb el món de l’alimentació.

Actuem, informem-nos, compartim coneixements… Tots som agents potencials en la transició cap a una alimentació sostenible!

Consulteu tota la informació al web alimentaciosostenible.barcelona/setmanaciutadana

La Setmana de l’Alimentació Sostenible és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona a través del Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona.