Barcelona inverteix 2,5 milions d’euros en la regeneració urbana de Canyelles

13/10/2021 - 14:02 h

L’Ajuntament convoca els ajuts a la rehabilitació d’habitatges per a aquest any, amb més inversió i priorització de l’eficiència energètica

Barcelona continua un any més sumant esforços per millorar el parc d’habitatges de la ciutat amb una nova convocatòria d’ajuts a la rehabilitació, que enguany significa una inversió de 36,97 milions d’euros. Aquests diners es distribueixen en diferents línies d’ajuts que van des de la rehabilitació d’edificis fins a la rehabilitació d’interiors d’habitatge. Una d’aquestes línies recau en la regeneració urbana de Canyelles, que rebrà una dotació de 2,5 milions d’euros i que permetrà actuar en 140 llars. La resta, es repartiran de la següent manera:

  • Elements comuns: 21,3 milions d’euros
  • Finques d’alta complexitat: 3,3 milions d’euros
  • Interiors d’habitatges vulnerables: 4,6 milions d’euros
  • Interiors d’habitatges de la borsa de lloguer: 3,3 milions d’euros
  • Regeneració urbana Besòs: 1,97 milions d’euros

Està previst que es puguin beneficiar de les subvencions més de 15.000 habitatges, amb prioritat per a les rehabilitacions en clau d’emergència climàtica, per aconseguir reduir la despesa energètica i econòmica dels edificis amb intervencions com l’aïllament de façanes, la renovació de finestres o la instal·lació de plaques solars. La reducció pot ser d’entre el 10% en rehabilitacions parcials, i el 25 i 30% en les renovacions integrals.

A més, s’incorporen ajuts específics a les famílies i comunitats més vulnerables, amb programes com el de finques d’alta complexitat del Pla de barris, pensat per rehabilitar finques que per la seva situació socioeconòmica no es beneficien de les ajudes de les convocatòries ordinàries.

Els ajuts a les finques d’alta complexitat poden cobrir el 75% del total de la inversió i beneficiar uns 180 habitatges; els ajuts a les persones amb ingressos baixos per a reparacions en banys o cuines, o millores d’accessibilitat, poden arribar a uns 480 pisos.

Requisits per augmentar el parc de lloguer assequible 

En el cas dels habitatges buits i les propietats verticals, els ajuts estaran condicionats a la incorporació del pis durant cinc anys a la Borsa de Lloguer Assequible de la ciutat. Si hi ha habitatges turístics a la finca, els propietaris no es podran beneficiar de la subvenció.

En aquesta convocatòria també s’ha augmentat la partida per millorar les condicions d’habitabilitat dels habitatges que s’incorporin a la Borsa de Lloguer de Barcelona, amb ajuts de fins a vint mil euros.

Tots els detalls de cada una de les línies d’ajudes per a la rehabilitació les trobareu al web de l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació.