El primer Fòrum Nou Barris analitzarà la recuperació econòmica post-pandèmia amb els referents del sector a Catalunya

03/11/2021 - 10:51 h

En la trobada, que tindrà lloc l’11 de novembre, hi participaran representants de l’Institut Cerdà, Foment del Treball, Cercle d’Economia, Cambra de Comerç i Col·legi d’Economistes

Nou Barris serà en el decurs de dues setmanes l’epicentre barceloní del debat econòmic en clau de país. El 18 de novembre organitzarà les II Jornades de Desenvolupament econòmic, després de l’èxit de l’any anterior, quan es van recollir reflexions i propostes dels diferents agents del territori que poguessin contribuir a l’elaboració del nou Pla de Desenvolupament Econòmic del Districte 2021-2023.

Abans, però, l’11 de novembre la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova acollirà el “Fòrum Nou Barris: Economia per a la recuperació”, el que vol ser el primer d’un llarg cicle que, sota el paraigües del nom “Fòrum Nou Barris”, pretén abordar diversos aspectes relacionats amb l’economia.

Fòrum Nou Barris

El primer “Fòrum Nou Barris” debatrà sobre com han de ser les polítiques econòmiques del present i del futur més immediat, amb l’objectiu final d’accelerar la recuperació econòmica de la ciutat i del país després de la pandèmia de la covid-19.

El fòrum començarà a les 9.30 h i l’inauguraran Jaume Collboni, primer Tinent d’Alcalde de Barcelona, i Carles Cabrera, director general de l’Institut Cerdà.

La jornada comptarà amb dues taules rodones. La primera analitzarà l’economia després de la pandèmia, amb Enrique Ruiz Domènec, historiador i acadèmic; Manel Pérez, responsable de la secció d’economia de La Vanguardia; Mar Alarcón, CEO de Social Car i vicepresidenta de Foment del Treball; Jordi Alberich, economista i vicepresident del Think Tank de Foment del Treball; Joan Guàrdia, rector de la UB; Agustí Sala, cap d’economia d’El Periódico; i Eva Menor, presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona.

La segona taula se centrarà en els factors clau per impulsar la recuperació econòmica. Comptarà amb la presència d’Ernest Quingles, vicepresident de Foment del Treball i CEO d’Epson Europe; d’Antonio Cañete, president de PIMEC; Javier Faus, president del Cercle d’Economia; Mònica Roca, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona; i Carlos Puig de Travy, degà electe del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

Les persones interessades a assistir a les jornades poden inscriure-s’hi accedint a aquest formulari.

La tria de Nou Barris com a seu d’aquest debat no és casual, ja que aquest districte és ple de talent però hi falten oportunitats, com més d’una vegada ha remarcat el regidor, Xavier Marcé. Les darreres dades econòmiques indiquen que té un dels nivells de renda més baix de la ciutat, amb tots els barris situats per sota de la mitjana, i amb una de les taxes d’atur estimada més altes.