L’Escola Bressol Municipal Ralet s’incorpora a la xarxa de patis oberts de Nou Barris

05/11/2021 - 11:12 h

Hi podran accedir nens i nenes fins als sis anys, acompanyats de les seves famílies

L’Escola Bressol Municipal Ralet s’incorpora a la xarxa de patis escolars de Nou Barris, oberts a infants i famílies fins al juny. Se suma així, doncs, a les escoles Àgora, El Turó, Calderón i Mercè Rodoreda, a l’institut Barcelona Congrés, i als instituts escola Antaviana i Trinitat Nova.

Situada al carrer Joaquim Valls, 10, l’escola bressol obrirà, ja a partir de demà, els dissabtes de 10 a 13 h a infants de fins a sis anys acompanyats de llurs famílies o d’una persona adulta de referència.

A més de Nou Barris, Gràcia, Ciutat Vella i Horta-Guinardó han incorporat una escola bressol en l’oferta de patis oberts. En total, doncs, Barcelona disposa de 57 patis distribuïts en escoles, instituts públics i escoles bressol als deu districtes de la ciutat, i amb horaris de matí i tarda. A mesura que avanci el curs, es preveu incorporar fins a un total de 10 patis escolars més.

Més joc per fer barris més educadors

Els patis escolars oberts al barri volen potenciar les oportunitats de joc en el temps lliure dels infants i joves, així com de les seves famílies, i promoure els usos dels centres educatius com a equipaments de barri en horari extraescolar, caps de setmana i vacances escolars. Són espais on es fomenten valors i actituds de respecte, cooperació, esforç i responsabilitat entre totes aquelles persones que en siguin usuàries. D’aquesta manera, aquest programa obre els centres educatius al barri i contribueix a fer barris més educadors.

La iniciativa municipal Patis Escolars Oberts al Barri compta amb la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona, de tots els districtes, i de diverses entitats educatives i socials de la ciutat.