Campanya per promoure la tinença responsable d’animals a Nou Barris

01/03/2022 - 13:45 h

S’actuarà a quatre espais verds del districte fins a l’abril

Nou Barris ha engegat una campanya de conscienciació per promoure una tinença responsable i cívica d’animals, després de constatar incompliments en aspectes com ara no dur els gossos lligats i no recollir les seves deposicions. Aquests fets originen molèsties entre el veïnat i malmeten les zones enjardinades.

Així, des del passat 22 de febrer, dos informadors ambientals de carrer estan desenvolupant la tasca d’informació a la ciutadania dels articles 23 i 24 de l’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’Animals del 2014 i de detecció de pràctiques incíviques.

Mitjançant una enquesta, s’interpel·la les persones propietàries de gossos per conèixer els hàbits relacionats amb la neteja, agrair les bones pràctiques o traslladar les recomanacions convenients. A més, se les informa sobre el contingut de l’ordenança i se’ls fa entrega de bosses compostables per a la recollida dels excrements.

La Guàrdia Urbana, d’acord amb la seva disponibilitat, se suma a la campanya per reforçar el missatge.

Quatre espais a Nou Barris

De moment, la campanya s’executarà a tres espais del districte: al Parc de la Guineueta i al Parc Central de Nou Barris (Guineueta), on va començar el 22 de febrer i durarà fins al 4 de març; i a la plaça Verda (Prosperitat), que va del 28 de febrer fins a l’11 de març.

Hi haurà un quart espai, encara per determinar, on els informadors hi actuaran del 28 de març a l’1 d’abril.

Primer balanç a la Guineueta

En la primera setmana a la Guineueta, s’ha interpel·lat 54 persones propietàries de gossos. D’aquestes, només el 7% ho han estat per males pràctiques. Això sí:  malgrat que el 91% del total duia una bossa per recollir els excrements, únicament el 33% tenia una ampolla per mullar els orins.

La campanya pretén fomentar la responsabilitat de les persones que passegen amb animals de companyia a l’hora de recollir els excrements i netejar els orins dels gossos, respectar l’espai d’esbarjo dels infants de les escoles del voltant del parc de la Guineueta, que l’utilitzen com a pati escolar, i promoure el respecte i el manteniment de l’espai i el mobiliari urbà.