Nou Barris estrena la nova carpa del Circ Rogelio Rivel

02/04/2022 - 18:10 h

El Districte de Nou Barris hi ha aportat 250.000 euros, prop del 84% del cost

Nou Barris ha inaugurat avui dissabte la nova carpa del Circ Rogelio Rivel, del Centre de Creació Rogelio Rivel, en un espectacle a càrrec de l’alumnat de l’escola i amb la presència del regidor de Nou Barris, Xavier Marcé.

En aquest àlbum de flickr hi trobareu les imatges més destacades.

El Districte, amb una aportació de 250.000 euros, ha finançat el 83,79% del cost de la nova instal·lació. La diferència l’assumeix l’Associació Rogelio Rivel, que gestiona el centre.

Una carpa més resistent i adequada

El deteriorament de la carpa al llarg dels anys havia fet necessari que se substituís per una de nova. D’aquesta manera, doncs, queda garantida la continuïtat de l’espai com a centre de creació i entrenament de tècniques, i com a escola en què s’imparteix el nou Cicle Formatiu de Grau Superior i altres activitats de formació professional.

La nova carpa ve acompanyada de millores en infraestructures per a l’aprenentatge de les tècniques circenses. Està dissenyada de forma que, tot i mantenir l’esperit i morfologia d’una carpa de circ tradicional, ara té unes parets de panell ‘sandwich’ que la fan molt més resistent i adequada a l’ús. A més, es tracta d’una peça resistent, estable, fixe i robusta que permet cobrir gran part de les necessitats del centre pel que fa a seguretat, usabilitat, perdurabilitat i ecosostenibilitat, la qual cosa converteix el Circ Rogelio Rivel en un projecte amb futur, innovador i pioner en tot el territori estatal.

Centre de formació i intercanvi

Situat a la Carretera Alta de Les Roquetes, el Circ Rogelio Rivel treballa en l’àmbit de la formació i la recerca en les arts del circ, i desenvolupa programes específics destinats a la creació i a la difusió. El projecte principal és la formació preparatòria i professional, però també hi ha formació lúdica continuada de professionals (tallers regulars, màsters, classe, intensius, tallers exteriors, circ familiar, etc.). A més, també és un espai d’intercanvi, d’entrenament, d’educació, de creació, de producció, d’exhibició i de difusió, fet que el converteix en un projecte de gran interès per al districte i la ciutat. D’altra banda, l’Associació de Circ Rogelio Rivel és l’únic centre de formació professional en arts de circ que ofereix un Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Arts del Circ i Cicle Formatiu de Grau Superior.

El Districte de Nou Barris valora molt positivament el projecte perquè promou la cultura com a element de cohesió social i desenvolupament territorial. A més, aquest projecte dona protagonisme al teixit associatiu en la generació d’iniciatives que enriqueixen i diversifiquen la vida cultural del territori. De fet, la ubicació del Centre de les Arts del Circ al costat de l’Ateneu Popular de Nou Barris genera un pol d’atracció important al voltant de les arts circenses.