Neix a Nou Barris un nou Grup de Suport Emocional en salut mental

20/04/2022 - 17:34 h

Arrencarà el 26 d’abril a Vilapicina i la Torre Llobeta per minimitzar l’impacte negatiu de la pandèmia

Nou Barris disposarà a partir del 26 d’abril d’un nou Grup de Suport Emocional, amb l’objectiu fonamental d’oferir eines que minimitzin l’impacte negatiu de la pandèmia en aspectes de salut mental com ara l’ansietat, la incertesa, la soledat, l’estrès, la por, l’apatia, les preocupacions o la tristesa. És fruit de la “Mesura de Govern Salut, Salut Mental i Cures 2021-2024” aprovada pel Districte de Nou Barris, i està consensuat a la Taula de Salut Comunitària de Vilapicina i la Torre Llobeta.

Les trobades, que són gratuïtes, es faran a la Biblioteca de Vilapicina i la Torre Llobeta els dimarts de 16 a 18 h, en grups d’un màxim de 12 persones. Per poder-ne prendre-hi part cal preinscripció i entrevista prèvia a través del projecte Vilaveïna en qualsevol d’aquests suports: correu electrònic a gsevilapicinatllobeta@bcn.cat; telèfon a 675 213 996; o atenció presencial al Centre Cívic Torre Llobeta els dimarts i divendres de 9.30 a 13.15 hores i els dilluns i dijous de 16 a 19.45 hores.

Segon Grup de Suport de Nou Barris

Aquest Grup de Suport Emocional és el segon que engega el Districte de Nou Barris després del pilot de Guineueta i Canyelles iniciat el 2021, encara en funcionament, i que es fa tots els divendres de 10 a 12 hores en el marc de l’”Escola de Salut per a tothom” a La Masia de la Guineueta. Us hi podeu preinscriure enviant un correu electrònic a comunitariaguineueta.bcn.ics@gencat.cat, indicant nom i cognoms, edat, telèfon i correu electrònic.

Mesura de Govern Salut, Salut Mental i Cures 2021-2024

La “Mesura de Govern Salut, Salut Mental i Cures 2021-2024” es va presentar en el decurs del Consell Plenari de Nou Barris celebrat l’octubre de 2021. El document vol fixar les línies estratègiques i accions que garanteixin la salut de les persones que viuen al districte.

Aquí trobareu el document sencer.