Milers de persones gaudeixen del primer “Obrim carrers” a Fabra i Puig

26/04/2022 - 17:18 h

L’interval amb més presència al carrer va arribar entre les 11 i les 13 h, abans de la calamarsada

Milers de persones van gaudir el passat 23 de d’abril, diada de Sant Jordi, del primer “Obrim carrers” al passeig de Fabra i Puig, en què el trànsit va quedar tallat de 9 a 20 h en el tram que va de la plaça Virrei Amat a l’avinguda de la Meridiana, amb l’excepció d’Arnau d’Oms, per on sí van poder circular els vehicles.

L’interval amb més presència ciutadana va ser entre les 11 i les 13 h, abans de la calamarsada. Després, la presència de persones va quedar més repartida, sobretot en funció de la situació meteorològica tan inestable que vam viure.

En aquest enllaç hi trobareu algunes de les imatges més destacades de la jornada.

Els propers talls, el 28 de maig i el 18 de juny

Els propers talls arribaran els dissabtes 28 de maig i 18 de juny. Aquesta vegada, l’horari serà de 10 a 21 h.

Com va passar el dia de Sant Jordi, mentre duri el tall només es permetrà el pas de vehicles de serveis municipals i d’emergència, vehicles de càrrega i descàrrega, vehicles dels veïns de la zona que es dirigeixin als seus aparcaments privats, usuaris dels aparcaments de rotació, taxis en cas d’emergència i vehicles de persones amb mobilitat reduïda. El pas de bicicletes estarà també permès.

El carrer d’Arnau d’Oms també obrirà al trànsit, i el de la Jota canviarà de sentit en el tram més proper a l’avinguda Meridiana per permetre la sortida dels vehicles. Recordeu, així mateix, que s’anul·laran les parades de bus d’aquest tram del passeig de Fabra i Puig i que els vehicles aparcats a la via pública hauran de ser retirats com a molt tard a les 22 h del dia anterior.

Ciutat més humana, saludable i segura

L’Ajuntament de Barcelona manté l’esforç per transformar l’espai públic i convertir Barcelona en una ciutat més saludable, més humana i més segura, que posa en primer pla les persones i que encamina la mobilitat cap als modes més sostenibles, saludables i segurs. La pacificació de carrers i les superilles són altres formes d’expressió d’aquesta voluntat.

“Obrim carrers” pretén recuperar l’espai públic per a la ciutadania i permet gaudir d’algunes artèries importants de la ciutat sense trànsit, fums ni sorolls. La iniciativa també vol donar visibilitat als beneficis de la pacificació de carrers des del punt de vista de la salut, la convivència, la mobilitat i el joc a l’espai públic, reflexionar de forma col·lectiva sobre el model de ciutat, amb activitats que convidin a veure altres hàbits de mobilitat, visualitzar usos alternatius de l’espai públic, i millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació.