Una exposició repassa la trajectòria dels 44 anys de vida del Poliesportiu Valldaura

23/05/2022 - 14:32 h

En podreu gaudir del 28 de maig al 23 de juny

Del 28 de maig al 23 de juny, una exposició repassarà els 44 anys de trajectòria del Poliesportiu Valldaura, la primera instal·lació esportiva coberta de Barcelona amb un model de gestió ciutadana.

L’acte de presentació es farà el dissabte 4 de juny a partir de les 12 h, al mateix poliesportiu, que és l’espai que allotjarà l’exposició.

L’equipament va néixer el 1978 després de la reivindicació de l’associació de veïns i veïnes de La Prosperitat, juntament amb l’Institut de Batxillerat Sant Andreu i la seva AFA, bàsicament per satisfer les necessitats d’aquest institut, sense pista esportiva aquell temps, i de la Coordinadora d’esports de l’AAVV de La Prosperitat, que organitzava activitats esportives prioritàriament per a nens i nenes, entre les quals destacava el futbol sala.

El poliesportiu va esdevenir seu central de l’esport al barri, i va arribar a tenir el seu propi butlletí informatiu, A VEURE!, a través del qual s’informava, entre d’altres qüestions, de les diverses activitats.

A l’inici, la gestió va recaure directament en l’Ajuntament de Barcelona. Posteriorment, ja va anar a parar a mans de la Coordinadora d’esports de l’AAVV de La Prosperitat, que el 1991 acabaria transformant-se en l’entitat Indepros, i fins al 2001, quan La PECA es fa càrrec de l’equipament.

L’exposició posarà en valor totes aquestes etapes, reformes, entitats gestores i esportives, activitats i, com no, les persones més influents que van dedicar moltes hores de voluntariat als 44 anys de vida de l’equipament.

Actualment gestionat per La Prosperitat Cultura en Acció 2, el Poliesportiu Valldaura és una referència esportiva al barri. A banda de col·laborar amb altres entitats culturals i treballar per a la cohesió al barri, dona servei a més de 1.700 persones usuàries directes entre centres educatius i els esports de futbol sala, bàsquet, gimnàstica rítmica i voleibol. A tot això, cal sumar-hi les persones que s’hi desplacen cada cap de setmana per disputar les diferents competicions de futbol sala i bàsquet.