L’Orgullosa arriba per celebrar la diversitat sexual i de gènere

30/05/2022 - 11:40 h

Nou Barris allotjarà vuit actes en el marc del cicle que reivindica la pluralitat sexual i de gènere, i els drets del col·lectiu LGTBi

Com a ciutat pionera i referent en la lluita de lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals i intersexuals (LGTBi), Barcelona oferirà durant gairebé un mes i mig l’Orgullosa, una programació específica per acostar la realitat dels diversos col·lectius a tota la ciutadania. La programació, ja en marxa, culminarà amb una gran gala musical a l’Anella Olímpica de Montjuïc, el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBi.

Per ampliar l’abast de la commemoració, inclou una programació descentralitzada i interseccional que s’ha elaborat en col·laboració amb les entitats i agents de cada districte que treballen dia a dia en la defensa dels drets LGTBi. A Nou Barris, el cicle comença el dimecres 1 de juny amb l’exposició ‘Cora(je)’, de Gabo Caruso, que serà a la Biblioteca Nou Barris fins al darrer dia del mes. Enmig, hi trobarem altres propostes com espectacles, l’activitat infantil “Sac de rondalles” o un Recital “Trans*Poesia”

Trobareu aquí tota la programació del districte.

L’Orgullosa, també als museus

A banda dels districtes, diferents museus de la ciutat com el Macba, el MNAC, el Museu Picasso o el Museu Marítim ofereixen propostes per reflexionar sobre temes LGTBi a través de diferents mirades a les seves col·leccions, visites guiades i altres activitats específiques. A més, el 30 de juny s’ha previst una jornada de taules rodones al Centre LGTBi de Barcelona per repensar les institucions museístiques des d’una mirada queer.

Gran gala el Dia de l’Orgull

L’Orgullosa culminarà el 28 de juny amb una gran gala musical adreçada a tota la ciutadania, que tindrà lloc a l’Anella Olímpica de Montjuïc i oferirà una cuidada programació de proximitat que s’anunciarà pròximament.

Una explosió de color i simbolisme

El cartell de l’Orgullosa és obra de l’il·lustrador Javier Navarro, més conegut com el Dios de los Tres, amb tipografia de Javier Alcaraz. Es tracta d’un disseny ple de motius LGTBi i de referències a Barcelona, com el Gat del Raval, un dels eixos del moviment queer més fresc i efervescent de la ciutat.

La ciutadania pot aconseguir un exemplar en paper del cartell a la Sala Ciutat, al carrer de la Ciutat, 2, o descarregar-lo en format digital.

Consulteu tota la programació de l’Orgullosa.