Nova sessió informativa sobre les obres de la línia L5 de metro

07/06/2022 - 15:27 h

Es farà el dimarts 14 de juny, a les 18 h, a la Sala de Plens de la Seu del Districte

La Sala de Plens de la Seu del Districte allotjarà el proper dimarts, 14 de juny, a partir de les 18 h, una nova sessió informativa (després de la que va tenir lloc el passat febrer) sobre les obres i el segon tall parcial de la L5 de metro que tindrà lloc de l’1 de juliol al 31 d’agost.

Els treballs s’han de dur a terme en dues fases. Una que va tenir lloc per Setmana Santa, i una segona prevista per a l’estiu. En total, es renovaran tres quilòmetres de via, fet que reduirà el nombre d’incidències, solucionarà el problema de les vibracions que afecten diversos edificis pròxims al traçat, farà el trajecte més confortable i millorarà les freqüències.

Primera fase ja executada

En la primera fase de les obres ja es va treballar sobre 1.681 metres de via simple i, en el tram entre La Sagrera i Congrés, es van muntar nous carrils amb fixacions antivibratòries. A més, es va dur a terme una altra de les actuacions previstes: la retirada dels materials amb contingut d’amiant localitzats a l’estació Maragall.

Finalment, a prop de La Sagrera, però en sentit oposat, es va preparar l’aparell de via (mecanisme que facilita les maniobres de canvi de sentit dels trens) perquè l’estació pugui continuar en servei com a terminal de l’L5 durant el tall de l’estiu i es mantingui la funcionalitat del conjunt de l’intercanviador Metro-Rodalies.

Transport alternatiu

Per minimitzar l’impacte en les persones usuàries, es reforçaran les altres línies de la xarxa de metro. També es reforçaran les línies de bus H8 (Diagonal / La Sagrera) i D50 (Virrei Amat / Verdaguer), que tenen un recorregut complementari al dels trams afectats. A més, hi haurà un servei de llançadora amb 30 autobusos articulats durant el tall de Setmana Santa i entre 19 i 22 autobusos durant el tall de l’estiu.