La música al carrer també sona a Nou Barris

13/06/2022 - 14:08 h

Des d’aquesta setmana i fins al 3 de juliol, actuacions a les places de Can Basté i de la República

Les places de Can Basté i de la República seran l’escenari, al llarg de les tres properes setmanes, de diverses actuacions musicals dutes a terme en el marc del cicle “Música al carrer”, que enguany triplicarà els punts dels concerts per arribar a tots els districtes de la ciutat.

Es faran matí i tarda, en l’interval que va de les 11 a les 14 h, i de les 17 a les 21 h.

Música al carrer

Música al carrer és un projecte emmarcat dins del programa Cultura Viva de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), una iniciativa que vol ordenar, coordinar i impulsar la música que es toca al carrer per apropar-la a tota la ciutadania, tot garantint la convivència entre artistes, veïnes i passejants.

El projecte estava funcionant a Ciutat Vella amb divuit punts en actiu des de 2004. Des d’aquest mes de juny, però, s’han habilitat catorze nous punts a cinc districtes de la ciutat, i l’ampliació prevista culminarà al setembre, quan hi haurà pràcticament mig centenar de punts de música amb presència als deu districtes.

L’ampliació d’aquest circuit s’emmarca en el desplegament del Pla de Drets Culturals de l’Ajuntament de Barcelona, presentat ara fa un any. En concret, és un dels punts inclosos dins de la mesura Cultura i espai públic: dret a l’accés i a la participació cultural al carrer. La nova mesura neix de la defensa de l’espai públic com a un dels escenaris principals de la vida cultural de la ciutat. Un espai òptim per garantir l’accés a la cultura i afavorir la participació cultural de manera sostenible, atenent necessitats i realitats molt diverses i fent compatibles aquests usos amb la convivència veïnal.

Més informació, en aquest enllaç.