Hola Sant Joan! Hola estiu!

20/06/2022 - 16:55 h

Dues revetlles us esperen a Nou Barris la nit del 23 de juny per gaudir de la nit més curta de l’any

La nit de Sant Joan és la més curta i la més màgica de l’any. És habitual dormir més aviat poc i hom gaudeix dels àpats amb amics, veïns i família. Es tracta d’una de les festes populars més arrelades als Països Catalans, que s’inicia amb la rebuda de la Flama del Canigó, que encendrà les fogueres de cada carrer, cada barri i cada plaça. Al seu voltant s’hi aplegarà la canalla amb els petards i s’encetarà un àpat comunitari.

No hi faltaran la música ni el ball, els castells de focs, els banys a la platja, les herbes remeieres, les llegendes d’éssers fantàstics, la copeta de cava i la coca. Coca de forner o feta a casa, de llardons, amb fruita confitada o farcida de nata, de crema o de trufa.

A Barcelona podem gaudir de totes aquestes tradicions gràcies a un munt d’entitats que treballen braç a braç amb els veïnats per fer d’aquesta nit la més especial de totes. A Nou Barris hi trobareu quatre revetlles:

  • Revetlla a la Guineueta. A les 19 h, a la Masia de la Guineueta (plaça de Ca n’Ensenya, 4), sopar de carmanyola i concerts. Organitza l’Ateneu Popular de la Guineueta i altres entitats del barri
  • Revetlla a Can Peguera. A les 21 h, a la pista de futbol (carrer de Pi i Molist), sopar popular i orquestra
  • Revetlla a Porta. A les 20 h, a la plaça Sòller, sopar de germanor, concert de revetlla i sorteig de panera amb productes del comerç del barri
  • Revetlla al Turó de la Peira. A les 20 h, al passeig de la Peira, cantonada amb c. Peñalara

També al Turó de la Peira, el Parc del Turó tancarà del 23 de juny a les 20 hores fins al 24 de juny a les 7 hores. A Ciutat Meridiana, es tancarà el Parc de l’Aqüeducte.

Al web de Sant Joan 2022 trobareu tota la informació.

Bona revetlla, i bon estiu!