El Plenari posposa a l’octubre la presentació del Pla contra la soledat no desitjada i del Pla per la diversitat sexual i de gènere

15/07/2022 - 13:39 h

La decisió arriba després que els grups municipals de l’oposició demanessin més temps per analitzar els documents

El govern municipal va decidir, en el decurs del Consell Plenari d’ahir, posposar a l’octubre la presentació de dos plans: el dedicat a la lluita contra la soledat no desitjada, i el que vol abordar la diversitat sexual i de gènere. La decisió va arribar després que els grups municipals de l’oposició consensuessin un manifest en què acusaven el govern de manca de transparència pel retard amb què es fa arribar la documentació pertinent. També es van queixar que el govern no respon als precs i preguntes que els grups formulen fora de l’àmbit del Plenari.

Més enllà d’aquest aspecte, el Plenari es va desenvolupar de manera habitual amb la lectura de l’informe del regidor, en què entre altres qüestions va fer un repàs de les nombroses activitats d’estiu que s’estan desenvolupant a Nou Barris.

La part decisòria va versar exclusivament sobre el Pla Especial Urbanístic i de Millora Urbana per a la regulació dels equipaments situats a la Masia de Can Carreras i el seu entorn, al Parc Central de Nou Barris, d’iniciativa municipal. Es va aprovar amb els vots favorables del PSC, BComú, ERC i C’s, i l’abstenció de PP i Valents.

El Consell Plenari va continuar amb les proposicions dels diversos grups municipals. Es va aprovar per unanimitat la d’ERC, que demanava una nova escola bressol a Vilapicina i la Torre Llobeta. Es va rebutjar, amb els vots en contra del govern, la de C’s de demanar més punts de càrrega elèctrica per a vehicles al districte. Al seu torn, el PP va demanar un estudi de remodelació del mercat de Ciutat Meridiana. Tampoc no es va aprovar pels vots en contra del govern municipal. El mateix va passar amb la proposició de Valents, que demanava un pla de millora integral de la plaça Virrei Amat. En aquest cas, hi van votar en contra el govern i també ERC.

El ple va continuar amb el torn habitual per als precs dels diversos grups municipals. El govern els ha rebutjar tots, llevat del d’ERC relatiu a fer un estudi que determini la viabilitat de construir un casal de gent gran o un equipament similar a la parcel·la situada entre el lateral de la Via Favència i el mercat de Canyelles.

Aquest cop no hi va haver preguntes dels grups municipals. Sí que va intervenir el públic assistent.

Finalment, el Plenari va acabar amb un emotiu reconeixement dels diversos representants dels grups municipals a la persona de Pilar López, responsable de Protocol del Districte durant dècades, que es jubila en les properes setmanes i que ahir va viure el seu darrer Consell Plenari.