El parc de l’Aqüeducte de Ciutat Meridiana s’estrena com a escenari de la Mercè

21/07/2022 - 14:15 h

Roma serà la ciutat convidada, i l’orquestra Vozes dedicarà el seu concert a la mítica artista italiana Mina. Ho faran amb l’acompanyament de la mezzosoprano Marta Valero

Ja coneixem detalls de la Mercè 2022. A banda de qui farà el pregó, i de la imatge i autoria del cartell, us podem avançar també que Nou Barris amplia escenari. Així, per primera vegada, el parc de l’Aqüeducte, situat a Ciutat Meridiana, s’incorpora com a espai festiu en la festa major de Barcelona.

El districte, a més, mantindrà l’escenari habitual a la plaça Major de Nou Barris, on hi tindran lloc diversos concerts. Un d’ells serà el de l’orquestra Vozes, que dedicarà l’actuació a la mítica artista italiana Mina. Ho faran amb l’acompanyament de la mezzosoprano Marta Valero. I és que, enguany, Roma serà la ciutat convidada de la festa, de manera que podrem gaudir de propostes artístiques que ens apropin l’escena cultural de la capital italiana.

La  Festa Major de Barcelona se celebrarà aquesta tardor, entre els dies 23 i 26 de setembre, amb una edició que destaca el caràcter integrador i obert de la festa.

Nou cartell de la Mercè

L’artista David de las Heras ha volgut retratar aquesta Mercè que abraça totes les generacions de barcelonins i barcelonines al llarg del temps, que aplega en una mateixa celebració la tradició i la creació artística, que recorda les arrels i reitera el compromís de la ciutat amb la justícia i la pau. La il·lustració ens mostra indrets singulars de la ciutat, els colors de la bandera ucraïnesa sortint d’una trompeta, un castell elevant-se cap al cel i molts altres detalls per descobrir, mentre les tres figures femenines principals es banyen els peus a la Mediterrània.

El cartell es pot recollir de manera gratuïta a la Sala Ciutat (carrer de la Ciutat, 2) i al Palau de la Virreina (la Rambla, 99) fins que se n’exhaureixin les existències. També es pot descarregar en alta qualitat al repositori de cartelleria municipal.

Carla Simón, pregonera de la festa

La directora, escriptora i productora de cinema Carla Simón serà l’encarregada de donar el tret de sortida a la Mercè amb un pregó que, any rere any, obre la programació de la festa. Autora d’obres de ficció i de documentals, Simón hi aporta una mirada íntima i propera, alhora que aborda temes universals des d’una perspectiva humanista. Amb Estiu 1993 o Alcarràs, més recent, ha consolidat la seva trajectòria com a creadora cinematogràfica.