Vine i ajuda’ns a millorar la qualitat de vida de les persones

27/10/2022 - 14:22 h

Nou Barris organitza per al proper 3 de novembre una jornada que debatrà sobre l’impacte de la tecnologia en l’economia i el benestar de les persones. La cita té lloc en el marc de les “Trobades d’Economia a Nou Barris”

El proper dijous 3 de novembre, Nou Barris ens cita per abordar un dels temes més importants en clau de present i futur. Sota el títol “La tecnologia com a vehicle per millorar la qualitat de vida de les persones”, la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova acull una jornada que vol reflexionar sobre la sempre fràgil relació entre la tecnologia i l’ètica. La inscripció és gratuïta i la podeu fer a través d’aquest formulari. Si no hi podeu assistir, també la podeu seguir a través d’aquest enllaç.

La trobada es divideix en dues parts. Al matí, de 9.30 a les 13.15 hores, s’analitzarà com les noves tecnologies impacten en l’economia. I a la tarda, de 16.30 fins a les 18.45 hores, abordarem les mesures a impulsar per orientar el desenvolupament tecnològic tenint en compte les necessitats i el benestar de les persones.

Donarà el tret de sortida Jaume Collboni, primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona. Posteriorment gaudirem de la ponència inaugural a càrrec de Gabriela Ramos, directora general adjunta de Ciències Socials i Humanes de la UNESCO, que tractarà, justament, sobre la relació entre la tecnologia i l’ètica.

En la taula rodona del matí hi prendran part Genís Roca, expert en Internet i president de la Fundació puntCat; José Maria Cela, director del departament CASE (Computer Applications in Science and Engineering) del BSC; Norman Albi, CEO de Barcelona Cable Landing; Eduard Martin, CIO i director de Connectivitat Intel·ligent de Mobile World Capital; i Regina Llopis, presidenta del Grup AIA.

I en la de la tarda, ens acompanyaran, entre altres ponents, Michael Donaldson, comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern; Sònia Fuertes, comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona; Ferran Sáez, filòsof i autor del llibre “Pantallas”; Cristina Villà, directora d’Innovació, Recerca i Estratègia Digital de la CCMA; i Joan Ramon Barrera, president del Patronat de la Fundació Cercle Tecnològic de Catalunya.

Les conclusions de la jornada i la cloenda aniran a càrrec del regidor del districte de Nou Barris, Xavier Marcé.

Trobades d’economia a Nou Barris

La jornada es du a terme sota el paraigües temàtic batejat amb el nom de “Trobades d’economia a Nou Barris”, una aposta per reflexionar i debatre sobre l’impuls econòmic i l’acceleració post pandèmia a la ciutat de Barcelona, en què participaran persones representants de les principals entitats del sector econòmic a Catalunya.

Aquestes trobades, a banda de la jornada del dia 3, n’acolliran una altra el 17 de novembre centrada en l’ocupació i de la qual us en donarem tota la informació properament.

Les “Trobades d’economia a Nou Barris” segueixen l’estela de dues propostes anteriors que també pivotaven al voltant de l’economia. Així, l’any 2020 es van celebrar les jornades “El desenvolupament econòmic de Nou Barris: reptes i oportunitats”; i l’any passat, el debat ja es va estendre més enllà del districte per abordar com havien de ser les polítiques econòmiques del present i del futur més immediat, amb l’objectiu final d’accelerar la recuperació econòmica de la ciutat i del país després de la pandèmia de la covid-19.