Ets jove? Fes teu el barri!

12/12/2022 - 12:30 h

Neix al Verdun i a la Trinitat Nova un projecte de Pla de Barris encaminat a promoure la participació del jovent en espais comuns de trobada

“Fes-te el barri” és el nom del nou projecte que Pla de Barris impulsa al Verdun i a la Trinitat Nova, dirigit a joves i adolescents, i amb un doble objectiu: d’una banda, promoure la participació comunitària apropant els espais i els projectes que ja existeixen al territori, i de l’altra, donar eines i recursos per a la creació de tallers, activitats o jornades que siguin pensats per i per a joves.

Així, tant al Verdun com a la Trinitat Nova s’hi ofereixen espais de trobada on poder compartir propostes i treballar-les. Aquí trobareu la informació del Verdun, i aquí la de la Trinitat Nova.

Implicar el jovent

El servei de dinamització juvenil als barris de Trinitat Nova i Verdun encamina adolescents i joves a formar part dels projectes comunitaris, fomentant-ne la participació, l’autogestió, la responsabilitat i el compromís.

El servei potencia l’autoorganització i consolidació de grups de joves que se sumin als processos de transformació social dels seus barris. La dinamització se centra en l’apoderament del jovent com a subjectes actius i participatius de les polítiques juvenils i comunitàries, posant-los al centre de la intervenció, cercant conjuntament solucions connectades a la seva realitat i perspectiva, dotant-los d’eines i recursos per sortir del cercle de vulnerabilitat, i acompanyant-los en la construcció d’un futur millor, personal i col·lectiu.