La Guàrdia Urbana activa una campanya de control d’alcoholèmia i de drogues

15/12/2022 - 13:25 h

La millora de la seguretat viària a la ciutat és una de les prioritats de la Guàrdia Urbana, i per això és imprescindible treballar en la prevenció dels sinistres de trànsit, un model de mobilitat més segur i la formació i la conscienciació del ciutadà perquè compleixi les normes bàsiques de trànsit.

Amb l’objectiu d’incidir en les conductes de risc, la Guàrdia Urbana ha posat en marxa avui una campanya de control d’alcoholèmia i de drogues, que estarà activa fins al 23 de desembre a tota la ciutat i s’emmarca en el Pla local de seguretat viària de l’Ajuntament de Barcelona.

La conducció amb presència d’alcohol i de drogues és un dels factors de risc en l’accidentalitat, i els controls preventius són una de les eines més eficients per evitar la circulació per la xarxa viària de conductors amb risc potencial de tenir un accident.

Les víctimes dels sinistres de trànsit són evitables, i n’hem de prendre consciència, perquè els conductors i els vianants s’involucrin cada vegada més en el fet d’aconseguir arribar als objectius de reduir un 50% els lesionats greus i morts, tal com ho indica l’Estratègia de seguretat viària 2030, amb l’horitzó de cap víctima mortal durant l’any 2050.

En aquests controls s’incidirà en la realització de proves d’alcoholèmia i de drogues als conductors de bicicleta i ciclomotor, un col·lectiu especialment vulnerable que ha vist incrementada l’accidentalitat en els darrers anys.