L’Institut Escola Antaviana obre el pati per Nadal

16/12/2022 - 09:15 h

Per al 5 de gener s’hi ha programat un taller de circ

Arriba el Nadal i les escoles tanquen per unes setmanes el període lectiu. Alguns patis, però, romanen oberts en el marc del programa “Patis escolars oberts al barri” amb l’objectiu d’oferir un espai d’ús públic a famílies, infants i adolescents fora de l’horari escolar.

A Nou Barris, el pati que trobareu obert és el de l’Institut Escola Antaviana, al carrer de Nou Barris, 12. S’hi podrà accedir d’11 a 14 hores del 23 de desembre al 8 de gener, excepte els dies 25 i 26 de desembre, i 1 i 6 de gener, que estarà tancat.

A més, per al dia 5 de gener, de 12 a 13.30 hores, s’hi ha programat un taller de circ en família.

Patis escolars oberts al barri

Amb l’obertura dels patis escolars es busca optimitzar l’ús dels centres escolars potenciant-ne el vessant educatiu i social, fent possible l’ús del pati per a col·lectius o activitats que es puguin dur a terme sense interferències, i potenciant-ne la interrelació. També es vol donar, als infants i joves i a llurs famílies, una alternativa de lleure que s’exerceixi de manera autònoma en un context segur i de proximitat.

Cada pati escolar obert té un servei de monitoratge que obre i tanca el pati escolar dins els horaris previstos, vetlla pel bon ús de les instal·lacions i procura establir dinàmiques de relació entre els infants i joves.

En la iniciativa municipal “Patis escolars oberts al barri” hi col·laboren el Consorci d’Educació de Barcelona, tots els districtes i diverses entitats educatives i socials de la ciutat.